EMNİYETTEN KAÇAK SİGARA OPERASYONU

Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 84 bin paket kaçak sigara ele geçirdi.

EMNİYETTEN KAÇAK SİGARA OPERASYONU


İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri sınır illerinden temin edilen yüklü miktarda kaçak sigaraların ilimize ve batı İllerine sevk edilerek kaçak sigara ticareti yapan şahıslara satılmak suretiyle rant elde edildiği, ayrıca devletin bu yolla zarara uğratıldığı bilgilerinin değerlendirilmesi sonucu, 02/11/2015 günü saat:13.00 sıralarında adli mercilerden alınan arama kararına istinaden yapılan operasyon neticesinde, şüpheliler U.D., A.K. ve Z.G. isimli şahısların bulunduğu 27 ….. plakalı çekici ve bu çekiciye bağlı 73… plakalı akaryakıt tankerinde yapılan aramada, tanker içerisinde 84.000 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirdi.

Şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılık ile Mücadele Kanununa Muhalefet Suçundan gözaltına alınarak adli mercilere intikal ettirildi.
İl Emniyet Müdürlüğü halkın sağlığı üzerinde ciddi zararlar bırakan sigara kaçakçılığı ile bu suçlardan rant sağlayan suç örgütlerine ve suça karışan şüphelilere karşı mücadeleye devam edileceğini bildirdi.


Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2015, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184