Kablo Hırsızları Kaçamadı

Çalıntı kablolar hurdacıda bulundu iki kişi tutuklandı.

Kablo Hırsızları Kaçamadı


Hendek İlçe Jandarma Komutanlığına 05 Ağustos 2019 tarihinde gelen bir ihbarda Hendek Dikmen Mahallesi Merkez Sokak yol üzerinde bulunan Türk Telekom’a ait 16 direk arası yaklaşık 800 metre kablonun çalınmış olduğu bildirildi.

İhbar sonrası harekete geçen Jandarma Asayiş Timleri olay yeri incelemesi sonucu olayda kullanılan araca ulaşmış, savcılıktan alınan arama kararına istinaden otomobilde yapılan inceleme sonrası araç içerisinde olay da kullanılan kablo kesim aletleri ele geçirilmiştir.

Eldeki delilleri değerlendiren Jandarma olayın failleri olarak değerlendirdikleri şüpheli S.K. ve Ö.K. isimli şahısları 06 Ağustos 2019 tarihinde gözaltına almıştır. Yapılan sorgulamada çalınan kabloların bir dere kenarında yakılarak plastik kaplamalarından arındırıldığı, daha sonra da Hendek merkezinde bulunan hurdacıya satıldığı bilgisine ulaşılmıştır. Bahse konu çalıntı kablolar Hurdacıda bulunarak Jandarma tarafından muhafaza altına alınmıştır.

Olayı gerçekleştiren şüpheliler S.K. ve Ö.K. isimli şahıslar 06 Ağustos 2019 tarihinde Jandarmadaki işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Ferizli L Tipi Cezaevine gönderildi.


Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2019, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184