Atike Hanım Anadolu Lisesi İtalya Milano’da

Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi, “Madde Bağımlılığı ile Nasıl Mücadele Edilir? / How toStrugglewithSubstanceAddiction?” adlı mesleki eğitim kursunu başarıyla tamamladı.

Atike Hanım Anadolu Lisesi İtalya Milano’da


İtalya’nın Milano şehrindeki Europe forAll adlı eğitim merkezinde düzenlenen kurs; Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi arasında imzalanan Erasmus+ Ana Eylem 1 Okul Eğitimi Personel Hareketliliği kapsamındaki

2017-1-TR01-KA101-039807 no’lu ve “Madde Bağımlılığı ile Mücadelenin Sırları / Secrets of theStrugglewithSubstanceAddiction” isimli proje kapsamında gerçekleştirildi.

Hareketliliğe katılan Okul Müdürü Şerif ÖZBAKKAL ile okul öğretmenlerinden Nilgün ÇAVUŞ, Murat ÇAMKERTEN, Öner ÖZDİNGİŞ, İhsan Cemil EYİER, Didem İLYA ve Merve BİLGİN BABUÇOĞLU eğitim sürecinin oldukça verimli geçtiğini, Avrupa’daki farklı öğretim yöntemlerinin aktarıldığını, özellikle Amerika’da uygulanan “Yaşam Becerileri Projesinin (Life Skills Project)” bağımlılık konusu başta olmak üzere gençlerimizin birçok konuda problem çözme ve karar verebilme yetilerini geliştirmede büyük öneme sahip olduğunu ifade etti. Kurs eğitmenleri Dr. AntonioCorigliano ve Dr. NoemiMorrone ise katılımcı öğretmenlerin tecrübelerinden faydalandıklarını, Türk Eğitim Sistemi hakkında bilgi edindiklerini ve Atike Hanım Anadolu Lisesi ile çeşitli projeler içinde yer almaktan mutluluk duyacaklarını belirtti.

Öğretmenler eğitim semineri boyunca İtalya’nın tarihi şehirlerinden Venedik ve Como’ya kültür gezisi gerçekleştirmenin yanı sıra, Milano şehir merkezindeki sosyal ve kültürel etkinliklere de katılma fırsatı buldular.


Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 12:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184