ATİKEHANIM ANADOLU LİSESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü Öğretmen ve Öğrencileri topladıkları yardımları, ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.

ATİKEHANIM ANADOLU LİSESİNDEN ÖRNEK DAVRANIŞ


Hendek Atikehanım Anadolu lisesi Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma kulübü,öğretmen ve öğrencileri,düzenledikleri kampanya ile Hendek mahalle ve köylerinde,öğrenciler tarafından belirlenen ailelerin yiyecek ve giyecek ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardım topladılar.Bir hafta boyunca topladıkları yardım malzemelerini, akşam vaktinden sonra,gizlice ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdılar.

Yardım Kampanyasına öncülük eden öğretmenlerden Mustafa Arslan yaptığı açıklamada ”kampanyamız bundan sonra da devam edecektir. Öğrencilerimiz çevrelerinde,mahalle ve sokaklarında yaşayan ihtiyaç sahiplerini tespit etmeye devam edecekler, onlar için,kendilerinde veya çevrelerinde ki imkanları seferber ederek,komşuları aç iken tok yatanlardan olmadıklarını,peygamberlerinin ümmetinden olmaya çalıştıklarını göstermeye devam edeceklerdir. Hedefimiz, çevremizde bir kişi bile aç iken tok yatmamaktır” dedi.


Hendek Atikehanım Anadolu Lisesi,Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü, hazırladığı ikinci projeyi de uygulamaya başladı.

İlçemiz okullarından Abdurrahman Gürses İmam hatip ortaokulunu kardeş okul ilan ettiler. Bu okuldan öğretmenleri tarafından belirlenen ilgi ve ihtiyaç sahibi öğrenciler kardeş ilan edilerek,gönüllülük esasıyla,kardeşleri olan öğrencilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaya başlayacaklar. Kampanyaya öncülük eden kulüp danışman öğretmenleri Mustafa Arslan, İlhan Aydın, Canan Özkaya “Bu projedeki amacımız,hem ortaokulda okuyan kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak,onların hayatlarına dokunmak,onlara birer can dostu olmak,bu kardeşliği ömür boyu sürdürmektir. O kardeşlerimizi topluma kazandırmak,kendi öğrencilerimizin sosyal sorumluluk bilincini geliştirmek,organizasyon ve sorun çözme yeteneklerini sergiletmek ve geliştirmek,çevrelerindeki ihtiyaç sahibi kişileri yakından tanıyarak,kendi durumlarına şükretme ve ailelerine müteşekkir olma bilincini geliştirmek bir insanın hayatına dokunarak,onun hayatında olumlu değişimlere katkı sunmanın hazzını yaşatmak” ifadelerine yer verdiler.


Güncelleme Tarihi: 12 Aralık 2016, 12:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184