Babaoğlu’ndan İlköğretim Haftası Mesajı

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının hayırlı olmasını dileyerek, “Aileden başlayan öğrenme sürecinin ardından öğretmenlerimizin yoğun emekleriyle önemli kazanımlar edinen çocuklarımızın, ülkemizi kalkınmış ülkeler seviyesine, milletimizin hayat standardını yükselterek çağdaş medeniyetler seviyesine getireceklerine inanıyoruz.”dedi.

Babaoğlu’ndan İlköğretim Haftası Mesajı


Çevresine ve insanlığa faydalı bireyler olmanın eğitim yolu ile mümkün olduğuna vurgu yapan Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu yayınladığı mesajda, “Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı  sevgi ve saygı ile süsleyecek, gönüllerini bilgi ve erdemle yeşertecek bir eğitim öğretim yılına daha erişmenin sevinç ve heyecanını yaşıyoruz.

İnsan hayatında aileden sonra en önemli basamak olan okul; bireyi hayata hazırlayan, gelişme ve çağdaşlaşma çabalarını başarıya ulaştıran, eğitim imkânlarını sistemli bir şekilde sunan ve geleceğe ilişkin hedeflerimize ulaştıracak olan bir eğitim yuvasıdır. Hayatımızın önemli aşamalarından biri olan eğitim-öğretim hayatında göstereceğimiz başarı ve her öğretim döneminin, bir önceki yıldan daha verimli geçmesi, birer yetişkin olarak, yaşayacağımız hayatın temeli ve teminatı olacaktır.

 

Bir toplum, medeniyet sahasında ne kadar yol almak isterse; eğitime o kadar önem vermek durumundadır. Atatürk'ün "Eğitimdir ki bir ulusu, ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır; ya da tutsaklık ve düşkünlüğe bırakır." sözleri, eğitimin önemini açıkça ifade etmektedir. Çocuklarımıza ve gençlerimize saygıyı, millet ve ülke sevgisini, bağımsızlık onurunu öğreten tek yer okuldur.

İnsanlar; eğitim yolu ile sadece bilgi ve birikim değil aynı zamanda milli, manevi ve evrensel değerleri de kazanırlar. Okul çağına gelen her çocuğumuzun eğitim öğretime erişimini sağlamak, ilgi ve yeteneklerini geliştirmesine fırsat verecek ortamları hazırlamak ve nihayetinde ülkesine bağlı, değerlerine sahip çıkan mutlu bireyler yetiştirmek başta bizler olmak üzere hepimizin görevidir. Bu duygularla öğrencilerimizin, velilerimizin ve fedakar öğretmenlerimizin İlköğretim Haftasını kutluyor, 2019-2020 eğitim öğretim yılının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2019, 15:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184