Çocukça Bilim Fuarı Yoğun İlgi Gördü

Hendek Yenimahalle Anaokulu “Çocukça Bilim” projesine tüm hızıyla devam ediyor.

Çocukça Bilim Fuarı Yoğun İlgi Gördü


Proje kapsamında Aralık ayı içinde yapılan çalışmaların sergilendiği 2. Etap Fuarı gerçekleştirildi.

Fuara Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çuhadar ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Bedir Bayram katılarak, bilimsel çalışmalara verdikleri önemin altını çizerek yapılan bu çalışmaya destek verdi.Her hafta bir kazanım sorusunu cevaplayan öğrencilere, yaparak yaşayarak öğrenecekleri etkinlikler düzenleyen Yenimahalle Anaokulu öğretmenleri,Aralık ayı içerisinde şu soruları sordu:Vücudumuzda kaç kemik vardır?, Tırnaklarımız neden uzar? , Gözlükler görmemizi nasıl sağlar?, Neden yiyeceklerden farklı tat alırız?

Öğrencilerin aileleriyle yaptığı  “İskelet Dansı” fuaraeğlenceli bir açılış oldu. Sonra her öğrenci kendi standının başına geçerek işledikleri, öğrendikleri konuları materyaller üzerinde verilere anlattı. Bazen de soruları velilere yönelterek cevap beklediler. Sınıflarda yapılan deneyler fuarda bir kez daha velilerin de katılımı ile yapılarak interaktif bir fuar gerçekleştirildi.

Öğrencilerin tüm gelişim özelliklerini (Sosyal-Duygusal,Bilişsel, Dil,Motor ) geliştirmeyi amaçlayanprojede; ortaya çıkan çalışmalar gelen misafirlerden övgü topladı.

Keyifle geçen dolu dolu bir ayı da geride bırakan Yenimahalle Anaokulu öğrencileri, yeni yıla yeni bilgilerle girerek, bilim yolculuklarına tüm hızıyla devam ediyor.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2019, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184