DİPLOMA VE TAKDİR BELGELERİNİ YAKARAK TEPKİ GÖSTERDİLER

Türk Eğitim Sendikası üyeleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde okul müdürlerinin puanlama sistemi sonrasında tasfiyesine diploma ve takdir belgelerini yakarak tepki gösterdi ve arkasından suç duyurusunda bulundular.

DİPLOMA VE TAKDİR BELGELERİNİ YAKARAK TEPKİ GÖSTERDİLER


Eğitimde okul müdürlerine yönelik yapılan puanlama sistemi sonrasında okul müdürlerine tasfiye iddialarına yönelik tepki büyüyor.Türk Eğitim-Sen Şube üyeleri Camili Valilik Kampüsünde bulunan İl Mili Eğitim Müdürlüğü önünde eylem yaptı.  Sendika üyeleri eğitimde siyasal kadrolaşmaya gidildiğini iddia ederek bu durumu protesto etti. Sendika tarafından puanlama yapan idarecilerle ilgili suç duyurusunda bulundu. Eylemde eğitimciler aldıkları teşekkür belgelerini ve diplomalarını yaktı.Bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Erol Afşar, bundan sonra sık sık kendilerine kurulan kumpasın ve Müdür kıyımının hesabını sormak için alanlarda olacaklarını söyledi.

KUMPAS KURDULAR

Afşar, “Kendilerinden olmayan, kendileri gibi düşünmeyen, yapılarına, partilerine ve sendikalarına biat ve itaat etmeyen lakin çalışkan, dürüst, ehliyetli, liyakatli, kariyerli ve namuslu eğitimcileri, iktidar gücüyle çıkardıkları mesnetsiz, haksız, hukuksuz yasa ve yönetmeliklerle görevlerinden eden bu kumpası ve bu kumpasçıları ömrümüzün sonuna kadar deşifre edeceğiz. Bu maksatla valilik ve Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunduk. Şimdi de siyasi ve sendikal taassuplarla ve sırf yandaşlarına yer açmak için görevden uzaklaştırdıkları okul müdürlerinin kariyerlerini, kapasitelerini ve mesleki becerilerini ortaya koyacak ve bunu kamuoyuyla paylaşacağız” dedi

MAKAM HIRSIZLIĞI

Afşar,  “Bu zihniyet adaletten yoksun hastalıklı bir zihniyettir. Bu zihniyet ‘Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür’ nesiller yetiştiremez. 25- 30 Yıllık okul müdürlerinin bilgisi becerisi kıdemi hiçe sayılmış ve bu yöneticilerin görevlerine son verilmiştir. Bunların büyük bir kısmı sınav kazanarak geldikleri bu görevden liyakatlerine bakılmaksızın görevlerine son verilmiştir. Bu yöneticilerimizin birçoğu onlarca takdir, başarı, üstün başarı ve maaşla ödüllendirmeleri olduğu halde mesnetsiz ve hukuksuz bir şekilde görevden alınmışlardır Okul yöneticiliği koltuğunda artık hak eden değil torpili olan, kişisel ilişkilerini kullanan, siyasi ve ideolojik davrananlar oturacaktır. Çok açık söylüyoruz ki değerlendirmeler objektif değildir, siyasidir, usulsüzdür. Bu bir kıyımdır, emek hırsızlığıdır, makam hırsızlığıdır” dedi

EYLEMLER ARTACAK

Açıklamalarını sert bir şekilde sürdüren Afşar, “Hukuku yerle bir eden, kazanılmış hakları bir gecede insanların ellerinden alan bu yasa ve yasanın getirdikleri Türk milli eğitim tarihi için utanç vesikasıdır. Sendikamız, her türlü hukuki yola başvuracak, yanlı davranan ve tetikçilik yapan ilçe milli eğitim müdürlerini, ilçe milli eğitim şube müdürlerini tespit ederek, haklarında suç duyurusunda bulunacaktır. Bu makamlar kimsenin orta malı değildir. Ayrıca Türk Eğitim-Sen’in eylemlilik süreci de devam edecektir. Bugün Valilik önünde yaptığımız bu eylem dozu artacak devam edecektir. Gerekirse Türkiye’yi eylem alanına çevireceğiz” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Ağustos 2014, 16:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184