Eğitim Bir-Sen’den Hendek Açıklaması

Eğitim Bir-Sen Sakarya Şube Başkanı Murat Mengen’den Hendek ile ilgili Yazılı açıklama.

Eğitim Bir-Sen’den Hendek Açıklaması


Hendek Muz Cumhuriyeti’ne mi bağlı!

Öğretmenler Sahipsiz Değil

Hendek’te yaşanan bir garip olayda, Gaffar Okkan Ortaokulu Öğretmeni hakkında, aynı binada ayrı zamanlarda hizmet veren Cumhuriyet İlkokulu öğrenci velilerinden birinin şikâyeti üzerine yer değiştirme kararı verilmiştir. Ayrı zamanlarda eğitim verilmesine rağmen, iddiaya bağlı yer değiştirme, öğretmenin en başından suçlu ilan edilmesine sebebiyet vermiş ve bu öğretmen kendi okuluna bir şey almaya gittiğinde güvenlik görevlisi tarafından; Okul Yönetiminin talimatı var! Okula giremezsiniz!” denilerek kadrosunun bulunduğu okula alınmamıştır.

Okul değişikliği cezası alan öğretmen için Hendek ilçesinde boş norm bulunmaması sebebiyle konuyla hiç alakası olmayan sırf ceza alan öğretmene kadro açmak için İlçe Kaymakamı tarafından başka bir öğretmen mağdur edilerek karşılıklı yer değişikliği uygulanmaya çalışılmaktadır.

Böylelikle bu olayın belki de gerçek mağduru bu öğretmenle yer değiştirilmesi istenen Abdurrahman Gürses İmam Hatip Ortaokulunda çalışan öğretmenimiz görünmektedir. Akşam saatlerinde ilgili öğretmenimiz aranarak; “Hocam siz yarın okula gelmeyin, Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu’na gidin!” denilmiştir. İlgili öğretmenimizin hiçbir suçu olmamasına rağmen ve herhangi bir şekilde kendisine görüşü sorulmadan, sırf genç olması öne sürülerek ve rızası alınmadan, her türlü sözlü baskıya maruz bırakılarak okulundan ayrılması istenmiştir.

Öğretmenimizin psikolojisi ve sağlığı ciddi şekilde etkilenmiştir. Öğretmenimiz öğrencilerinden ve okulundan ayrılmak istemediğini tüm yetkililerle paylaşmasına rağmen, hiçbir sonuç alamamış ve ucu açık cevaplarla geçiştirilmeye çalışılmıştır. Bir öğretmenin öğrencileri ile kendi iradesi hiçe sayılarak karar alınmış ve ilgili karar uygulamaya konulmaya çalışılmaktadır.

Yapılan bu uygulama, son günlerde öğretmenin itibarını ve değerini sürekli gündeme getiren Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un da görüşleriyle ters düşmektedir. Bu garabet uygulama düzeltilmez ise, Hendek Kaymakamlığı Önünde, Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 Nolu Şube yöneticileri tarafından 9 Aralık Pazartesi günü saat 12.00’da basın açıklaması yapılacaktır.

Saygılarımızla

Murat Mengen

Eğitim-Bir-Sen Sakarya 1 No’lu Şube Başkanı

 

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2018, 14:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184