Hendek Anadolu Lisesinde Hayata Hazırlama

Hendek Anadolu Lisesi Kariyer Günleri Projesi kapsamında Pınar Uçan’ı misafir etti.

Hendek Anadolu Lisesinde Hayata Hazırlama


Gazi Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği mezunu olan Pınar Uçan sadece İngilizce öğretmenliği yapmıyor.

Öğretmenliğin yanında ardıl çeviri, simultane çeviri ve akademik makale çevirileri gibi işlerle ilgileniyor.

Hendek Anadolu Lisesi dil sınıfı öğrencileriyle bir araya gelen Pınar Uçan “Bir işi diğerlerinden daha iyi yapıyorsanız diğerleri sizden bu işi öğrenmeye gelecektir” diyerek hem dil öğrenmenin hem bu mesleğini icra etmenin önemine vurgu yaptı.

Programda İngilizce öğretmenliği, mütercim-tercümanlık, İngiliz dili ve edebiyatı ve turizm rehberliği bölümler karşılaştırmalı olarak incelendi. Bunun yanı sıra Türkiye’de dil eğitimi konusunda yaşanan güçlükler ve dil bilen insanların karşılaştığı avantajlar ele alındı.

Hendek Anadolu Lisesi Müdürü Abidin Dayıoğlu “Her fırsatta söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Okul, gençlerin sabah gelip akşam gittikleri, sadece sınıfta oturup öğretmenleri dinledikleri bir yer değildir. Gençler okulda hayata hazırlanıyor. Onları hayata hazırlamak için gereken her şeyi yapacağız. Bugün Pınar Hanım dil sınıfı öğrencilerimizle tecrübe deneyimlerini paylaştı, gençlerimizin gelecekte yapmayı düşündükleri meslekleri birinci ağızdan dinlemesini istedik. Katılımları için Pınar Hanıma teşekkür ediyoruz” dedi.

Program sonunda konuşmacı Pınar Uçan’a teşekkür plaketi takdim edildi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2020, 14:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184