HENDEK FEN LİSESİNİ İSTİYOR

Hendek’te son günlerde gündemde yer alan Fen Lisesi geliyormu sorusuna AK Parti Milletvekili Mustafa İsen’in girişimleri sonucu Bakanlıktan söz aldığı biliniyor.

HENDEK FEN LİSESİNİ İSTİYOR


AK Parti Milletvekilleri ve eski Vali Avni Coş’un Hendek ziyaretinde Kredi Yurtlar Kurumu arazisinde yaptıkları incelemelerin ardından Hendek’e fen lisesinin gelmesi ile ilgili görüşmelerin yapılacağı belirtilmişti.

AK Parti Milletvekili Mustafa İsen Ankara’da Bakanlık düzeyinde yaptığı görüşmeler sonucu Hendek’te Fen Lisesinin açılması yönünde söz aldığı öğrenildi.

Diğer yandan Velilerde Hendek’te Fen lisesinin zaruret haline geldiğini dile getirerek mutlaka Fen Lisesinin açılmasını istediler.

Hendek’li veliler bu isteklerinin Milletvekilleri, Vali İrfan Balkanlıoğlu, İlçe ve il Milli Eğitimin girişimleri ile yerine getirileceğine inanıyor.

Bir Okurumuz bize ulaşarak ilettiği talebinde “Ben ve benim gibi veliler, Hendek ilçemizde fen Lisesinin olmaması çocuklarımızın tercih hakkını kısıtlamaktadır. 2017-2018 eğitim öğretime bir fen lisesi kazandırılması konusudur. Ekonomi durumu düşük veya kız çocuklarını uzak okullara göndermekte sorun olarak gören benim gibi aile babalarının çocukları karşısında devletimizin Hendek gibi büyük bir ilçesinde bu güne kadar olmaması üzücü bir durum başa gelmeden bilinmiyor.

En doğal okuma hakkı olan çocuklarımızın Okuma hakkında TEOG sınavına katılarak iyi puanlar alan çocuklarımız bu konuda mağdur olduklarını düşünmekteyim” ifadeleri yer aldı.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2017, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184