HENDEK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ PAZARTESİ GÖREVE BAŞLIYOR

Yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya gelen Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş toplantıda net ifadeler kullanarak Hendek’e ve Kocaali’ye ataması yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürlerinin görevlerine Pazartesi günü başlayacağını söyledi.

HENDEK İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ PAZARTESİ GÖREVE BAŞLIYOR


MÜDÜRLER GÖREVE BAŞLAYACAK

Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Klasik bir bürokrat olmayacağının altını çizen Durmuş, “Ezber bozan bir bürokrat olacağım. Ufak adımlarla, sağlıklı bir eğitim sistemi inşa edeceğiz. 54 plakamız kaderimiz olmayacak. Bakanlık tarafından atamaları yapılan Hendek ve Kocaali İlçe Milli Eğitim Müdürleri Pazartesi günü görevlerine başlayacak ” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş basınla buluşmasında soruları yanıtlarken iki ilçeye atanan müdürlerle ilgili net ifadeler kullandı. Durmuş, Kocaali ve Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürleri’nin pazartesi günü göreve başlayacaklarını net bir dille ifade etti. Kocaali ve Hendek ilçelerine atanan milli eğitim müdürleriyle ilgili ilçelerde oluşan tepkilerin hatırlatılması üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, “Bakanlığımızın yaptığı atamalar gerçekleşecek ardından başarı ya da başarısızlıklarını biz takip edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

İŞİN MERKEZİ ÖĞRENCİLERİMİZ

Sakarya’da 10 bin öğretmen ile 183 bin çocuğa eğitim verdiklerini belirterek konuşmasına başlayan Milli Eğitim İl Müdürü Fazilet Durmuş, “Bir insanın yüreğine dokunmadan aklına hükmedemezsiniz. İşin merkezinde öğrencilerimiz var.  Bir çocuğun dünyasında her şey olabilecek öğretmen yetiştirmek istiyoruz. Bunun için 24 saati 25 saat olarak çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

EVLERE GİDİYORUM

Meslek hayatı boyunca evine gitmediğim öğrencisinin kalmadığını söyleyen Durmuş, “Öğrenciyi tanımanın en iyi yolu ailesiyle ev ortamını görmektir. Öğretmenlik dönemimde hep bunu yaptım. Bir öğrenci öğretmenini evinde gördüğünde ona daha çok güveniyor ve seviyor. Bunu bugünde öğretmenlerimizin evine giderek devam ettiriyorum. Bu sistemin gerçekten başarılı olduğuna inanıyorum. Öğretmenlerimiz hazır olsun her an birisinin kapısını çalabilirim” diye konuştu.

YÜREKLERİNE İNMELİ

Öğretmenlerin işin merkezinde olacağını ve kendisinin onlara rehberlik edeceğini kaydeden Durmuş, “Öğrencilerimizin öğrendikleri bilgileri yüreğine indirmesi gerek. Onun içinde öğretmenine güvenmesi gerek.  Biz sadece öğrencilerimize dokunmuyoruz. O öğrencinin annesi, babası, kardeşi, amcası, dayısı kısaca bir öğrenciye dokunduğumuzda ülkeye dokunmuş oluyoruz. O nedenle öğretmenin öğrenciye yönelik konuşması, davranışı çok önemli” dedi.

 

YIKILACAK OKUL YOK

Durmuş, Sakarya Valiliğinin 2015 Şubat ve Haziran brifing raporunda yer alan 21 ağır hasarlı okulun yıkılıp yerine yeni okul yapılması yönünde gelen soru üzerine; “Benim elimdeki verilere göre yıkım kararı olan okulumuz yok. Konuyu inceleyeceğim.  Sadece güçlendirmelerine yönelik rapor var. 5 okulun bu bağlamda güçlendirilmeleri tamamlanmış. 6 okul ile artan nüfusu karşılamadığı için ek derslik ihtiyacı doğmuş. Ek derslik yapılacak olan yeterli olmadığı için bu okulların yıkılarak yerine 24 derslikli yeni okullar yapılması programda. 5 okulun güçlendirilmesi içi bu yıl içerisinde gerçekleşecek” şeklinde konuştu.

 

18 YENİ OKUL İHALESİ YAPILACAK

Yıkılan Adapazarı İmam Hatip Lisesi yerine, yenisinin yapılmasının 2018 yatırım programında yer aldığını da kaydeden Durmuş, bununla beraber 18 yeni okulun ihalesinin de Temmuz ayına kadar yapılacağını duyurdu.

ATATÜRK İLKOKULU

Durmuş, Büyükşehir Belediyesi’nin yerine otopark yapmak istediği Şerefiye Camii’nin karşısındaki Atatürk İlkokulu ile ilgili görüşmelerin de devam ettiğini belirterek, “Görüşmeler neticesinde orası ile ilgili nihaiyi karar verilecek” dedi.

GÜVENLİ İNTERNET

“Öğrencilerimizin sosyal medyayı bilinçli kullanmalarına yönelik çalışmalarımız olacak” diyen Durmuş, şunları söyledi; “Bu konuda ilk olarak YouTube kanalı açtık. Sosyal medyayı kullanarak, öğrencilerimizin yaptıklarını buradan paylaşmak istiyoruz. Madde bağımlılığına yönelik çalışmalarımız olacak. Çocuklarımız hiçbir zaman yabancı birinden bir şey almaz. Hep tanıdıklarından alır. O nedenle çocuklarımızın çevresi çok önemli.  Güvenli internet ve bilinçli kullanıma yönelik öncelikle velilerimizin eğitimi şart.

KRAATHANELERE GİDECEĞİZ

Bunun için velilerimizin ayağına gideceğiz. Çünkü veli toplantılarına genelde anneler geliyor. Biz babalara da ulaşmak istiyoruz. Bunun için kıraathanelere gideceğiz. Bu konuda İl Emniyet Müdürlüğümüzden de yardım alacağız. Madde bağımlılığına eğilimi yüksek bölgeler konusunda Emniyet Müdürlüğü’nün yönlendirmesi doğrultusunda o mahallelerden başlayacağız. Haftada bir rehber öğretmenlerimizin de yer aldığı 6 kişilik bir ekiple  kıraathanelere giderek, burada velilerimiz ile birebir görüşerek, velilerimizin çocuklarına nasıl yaklaşım göstermeleri, nelere dikkat etmeleri ve bu tür eğilimi olan çocuklara yönelik nasıl hareket etmeleri konularında bilgi vereceğiz.”

LİSTE DEĞİŞMEYECEK

Şehirde şaşkınlık yaratan sınavla öğrenci alacak okullar hakkında da açıklama yapan Durmuş, “Ben nitelikli, nitelikli okul ibaresini kullanmak istemiyorum. Liste Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendi.  Şunu ayırt etmemiz gerek. Örneğim Fatih Anadolu Meslek Lisesi 2 bölümde sınavla öğrenci alacak. Diğer bölümlerine yine öğrencilerimiz sınavsız girebilecek” dedi

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2018, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184