Hendek MTAL “Tükettiğinden Fazlasını Üret” ile TUBİTAK’ta

Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmen Bekir Acar, Öğrenciler Emre Ark ve Emre Ay, TÜRET (Tükettiğinden Fazlasını Üret) projesi ile TUBİTAK’a katıldılar.

Hendek MTAL “Tükettiğinden Fazlasını Üret” ile TUBİTAK’ta


Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi TÜBITAK 51. Liseler Arası Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya Bölge sergisine katıldı.

Acar proje ile ilgili olarak, Proje ekibimizle beraber insanları üretime ve tarıma teşvik etmek, Ülke genelinin ağaçlandırılmasına, ekolojik sistemin ve biyoçeşitliliğin korunmasına katkı sağlamak, doğal üretim ve çevre bilincini artırmak amacıyla TÜRET (Tükettiğinden Fazlasını Üret) projeni tasarladık.

Bu proje ile insanların yoğun olarak tükettikleri sağlıklı ürünlerin ambalajlarına, Ülkemizin her bölgesinde ve iklim şartında yetiştirilebilecek meyve ağacı ve sebze tohumları iliştirdik.

Bu tohum paketlerinin üzerlerine dikim ve yetiştiricilik talimatları yazdık. Bu sayede gerek çocuklar gerekse her yaş grubundan tüketiciler uygun buldukları her bölgeye kendi meyve ağaçlarını ve sebzelerini dikebilecek, Ülke ekonomisine, tarıma ve ağaçlandırmaya katkı sağlayabilecek dedi.


Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 13:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184