Hendek’te 15335 Öğrenci Ders Başı Yaptı

Hendek’te 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Atatürk Anıtına çelenklerin koyulması ile başladı.

Hendek’te 15335 Öğrenci Ders Başı Yaptı



2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Atatürk anıtına çelenk koyulması ile başladı.

Hendek Cumhuriyet meydanında düzenlenen törene Hendek Belediye Başkanı Turgut Baboğlu, Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Hendek İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Süleyman Sercan Candan, Hendek İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, Okul Müdürleri, Öğretmenler ve Öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan ve Öğretmenler tarafından Cumhuriyet alnında bulunan Atatürk Anıtına çelenk koyması ile başlayan 2019-2020 Eğitim Öğretim yılı etkinlikleri Hendek Yeniyüzyıl İlkokulunda devam etti.

İlk Eğitim yuvası Ailedir

Yeniyüzyıl İlkokulu bahçesinde düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Mehmet Kılıç, 2019-2020 Eğitim yılını bugün heyecan, azim ve sevinçle karşıladık. İnsanın ilk Eğitim Yuvası Ailesi, ilk Öğretmeni Anne ve Babasıdır. Biz Öğretmenler başarı elde edeceksek bu sizin çabalarınız ve bizimle yapacağınız iş birliği ile gerçekleşecektir. Yeni Eğitim-Öğretim yılının tüm Öğretmenlerimize, Öğrencilerimize ve İlçemize hayırlı olmasını diliyorum.

Çocuklarınız bizlere emanet

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, 2019-2020 Eğitim öğretim yılı hepimize hayırlı olsun. Biz hepimiz Öğrenciler için varız, her şey Öğrencilerimiz için. Öğretmenlerimiz, İdarecilerimiz ve Okullarda geleceğimiz olan Öğrencilerimize en güzel Eğitimi verebilmek için. Kıymetli Velilerimiz, Öğrencilerimiz 6 yaşına kadar sizlerin bundan sonra bizlerin çocukları. Bizler onlara gözümüz gibi bakacak ve geleceğe hazırlayacağız.

15335 Öğrenci, 1093 Öğretmen

Hendek'te 1382 Okul öncesi, 4943 İlkokul, 5122 Ortaokul ve 3888 Lise olmak üzere toplam 15335 Öğrencinin örgün Eğitime devam ettiğini, 1093 kadrolu Öğretmen ve yaklaşık 60 ücretli Öğretmen görevlendirmesi bulunduğunu belirterek Öğretmenlere seslenen Doğan, sizlerin gayreti ile Öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Bizim için önemli olan yarın mezun ettiğimizde onların hayata hazırlanması. İlköğretimin temel amacı bu Öğrencilerimizin hayatı hazırlanmasıdır. Bu anlamda yeni Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını diliyor, tüm Öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Sizler bizim yarınlarımızsınız

Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, ilklerin ne kadar önemli olduğunu sizler kadar ben de biliyorum. Bu sözüm ilk defa okula başlayacak Öğrencilerimize ve onların Velilerine. Bugünün kıymetini bilelim. Çocuklarımızın da sizlerin de ilk ilk günkü heyecanı kaybetmemesini diliyorum. Değerli yavrularımız, sizler bizim umudumuz, geleceğimiz ve yarınlarımızsınız. Hiç unutmayın Ülkemizin en kıymetli hazinesi sizlersiniz. Çağdaş medeniyete ulaşma ülkümüzün temelinde Eğitim vardır.

Vazgeçmemeyi öğretin

Saygıdeğer Veliler, çocuklarınızı emanet ettiğimiz bu çatı altında Devletimizin tek amacı başarılı ve donanımlı bireyler yetiştirmektir. Bu amacı gerçekleştirirken herkese büyük görevler düşmektedir. Veli-Öğretmen iş birliğini tam sağlayarak eğitimde başarıya giden yolda önemli adımlar atabiliriz. Hızla gelişen ve değişen bir dünyada yaşıyoruz. Çocuklarımızın teknolojik gelişmelerden olumlu yaralanmasını sağlayarak olumsuz etkinliklerden korumak büyük önem taşımaktadır. Onlara güvenin güven verin, ilgili olun. Okulu sık sık ziyaret edin cesaret verip vazgeçmemeyi öğretin. Öğretmenlerimiz evlatlarınızı eğitim yolunda kucaklarken sizler de yanında olun, emin olun bunlar başarı yükseltecektir.

Öğretmenlerimizin hakkı ödenmez

Kıymetli Öğretmenlerimiz. Anne ve Baba sevgisinden sonra bizlere saygıyı öğreten, yetiştiren, aydınlatıp doğruyu gösteren, sevgi ve tutkuyla bizim için çabalayan sizlerin hakkı ödenmez. Sizler aydınlık Türkiye'nin ve geleceğimizin Mimarlarısınız. Çocuklarımızı anne ve baba sıcaklığıyla, aklın ve bilimin ışığında geliştirerek geleceği hazırlayacak olanlar yine sizlersiniz. Çocuklarımız, gençlerimiz sizlerin sayesinde bilgi ve birikimlerini yarı sıra milli ve manevi evrensel değerleri kazanmaktadır.

Şehit Öğretenlerimizi saygıyla anıyorum

Hainler tarafından Şehit edilen Aybüke Öğretmeni, Necmettin Öğretmeni, Neşe Öğretmeni ve ismini sayamadığım sayısız kahramanlarımızı, Ertuğrul Dursun Önkuzu, Fırat Yılmaz Çakıroğlu ve tüm Şehitlerimizi dua, rahmet ve saygı ile anıyorum. Eğitimin kalitesi ve başarısının artması yolunda emek veren ve çalışan tüm kurumlarımıza, Öğretmenlerimize ve Velilerimize teşekkür ediyor, yeni Eğitim Öğretim yılının hayırlı olmasını temenni ediyorum.

Konuşmaların ardından Öğrencilerinin hazırladığı Şiirler ve Okul Korosu şarkılarının okunması gösterileri misafirler tarafından ilgiyle izlenirken, Bayrak teslim töreninin ardından Protokol üyelerinin Okula yeni Başlayan İlkokul Öğrencileri ile birlikte gökyüzüne balon salınması sonrası program sona erdi.


Güncelleme Tarihi: 09 Eylül 2019, 15:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184