HENDEK’TE NİTELİKLİ OKUL NEDEN YOK?

Hendek Atike Hanım Mezunlar Derneği yaptığı basın açıklamasında, eğitim sisteminde yapılan son değişikliklerden sonra Hendek okullarından hiçbirinin “NİTELİKLİ OKUL” kapsamına alınmadığının altını çizerek bu durumun Hendek’in ve Hendek’lilerin geleceği açısından kabul edilemez bir durum olduğunu ifade edildi.

HENDEK’TE NİTELİKLİ OKUL NEDEN YOK?


Dernek açıklamasının devamında Hendek’te eğitim seviyesi yüksek okullar olduğunu, sınavlarındaki başarıları göz önünde bulundurulduğunda ve ayrıca teknik ve fiziki şartları incelendiğinde bu okulların en başında Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi geldiğini ve bu okulun Nitelikli Okul kapsamına alınarak dışarıya gitme imkanı bulamayan başarılı öğrencilerin bu okulda başarılarını devam ettirmeleri gerektiğini belirttiler.

 

Hendek Atike Hanım Mezunlar Derneği “nitelikli okul” basın açıklamasında “Bilindiği üzere, eğitim sistemimizde yapılan son değişikliklerden sonra ortaokuldan liseye geçiş sürecinde yeni bir dönem başlamıştır. Yetkililerin açıklamaları ve uzman kişilerin görüşleri üzerinden bakıldığında lise yerleştirmelerinde yapılan sınavın çerçevesi oldukça sınırlandırılmıştır. Ülkemizde ki belli başlı okullara girmek isteyenler bu sınavda gösterdikleri başarı nispetinde “Nitelikli Okul” diye tabir edilen okullara girmeye hak kazanacakları ifade edilmiştir. Hangi okulların nitelikli okul olduğu noktasında kamuoyunda hala bilgi karmaşası olmakla birlikte, maalesef ilçemiz Hendek’te herhangi bir okulun bu kapsama girmediği yetkililerden alınan bilgilerle tespit edilmiştir.

 

Bu durum Hendek halkı, Hendek’in çocukları ve Hendek’in geleceği adına ciddi bir eksikliktir. Hendek’in başarılı öğrencileri imkan bulamadıkları taktirde sınavlarda başarılı olsalar dahi, adrese dayalı yerleşim sistemine göre en yakınlarında ki okula gidecekler ve hak ettikleri koşullardan uzak bir şekilde eğitim alacaklardır. Üstelik Hendek’te nitelikli listeye girebilecek okullar olduğu halde bunların listeye girememiş olması bu okulların seviyelerini aşağıya çekecek, bu da ilçemizin Eğitim’deki başarısını düşürecektir.

 

Hendek’te nitelikli olmayı hak eden okul hangileridir diye incelendiğinde bunların başında, kurulduğu 1992 yılı itibari ile Sakarya’nın en iyi okullar sırlamasın da uzun yıllar ilk üçte yer almış; şimdiye kadar on sekiz dönem mezun vermiş; bin beş yüzün üzerindeki mezunlarının birçoğunu üniversite sınavlarında başarılı olmasını sağlamış Hendek Atike Hanım Anadolu Lisesi geldiği net bir şekilde görülmektedir.

 

Okulumuz iyi üniversitelerin Tıp Fakültelerine, Hukuk Fakültelerine, Mühendislik Mimarlık Fakültelerine, Fen Edebiyat ve Eğitim Fakültelerine çok sayıda öğrenci göndermiş ve bu öğrenciler bugün toplumumuzun çok önemli kademelerine ülkemize hizmet etmektedirler.

 

Biz Hendek’in en güzide okulundan mezun olmuş ve Hendek halkına, Hendek’in evlatlarına faydalı olmak için bir araya gelmiş HAHAL1992 mezunlar derneği olarak, Sakarya’nın en gelişmiş ilçelerinden olan Hendek’in nitelikli okul eksiğinin okulumuzun “Nitelikli Okul” olarak belirlenerek giderilmesini yetkili makamlardan talep ediyoruz.

 

Okulumuzun Sakarya Anadolu ve Figen Sakallıoğlu Anadolu Lisesi’nin hemen ardında Sakarya’da tercih edilen üçüncü okul olduğu günlere; çevre ilçelerden bir çok öğrencinin okulumuza geldiği; sadece okuldan aldığımız bilgiler ile üniversite sınavlarında başarılı olduğu günlere şahitlik eden bizler, bu konunun sıkı takipçisi olacağımızı bildirir, kamu kurum ve kuruluşlarında ki yetkili makamları, sivil toplum kurumlarını ve siyasi partilerin temsilcilerini ve Hendek halkını bu hususta geleceğimize sahip çıkmaya davet etmekteyiz.

Güncelleme Tarihi: 25 Ocak 2018, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184