MEB-DER HENDEK’TE SEMİNER DÜZENLEDİ

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen akran zorbalığı konulu ‘’En Yakın Arkadaşım Akranım Projesi’’ kapsamında Hendek’te çeşitli okullarda seminer düzenledi

MEB-DER HENDEK’TE SEMİNER DÜZENLEDİ


MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen akran zorbalığı konulu ‘’En Yakın Arkadaşım Akranım Projesi’’ kapsamında merkez ilçelerin ardından Hendek’te Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu,Şehit Mahmutbey Ortaokulu,Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Uzuncaorman Murat Nişancı Ortaokulunda okulda seminer verdi.

MEB-DER Milli Eğitimciler Birliği Derneği Başkanı Ali Akıllı, İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen projemizin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile işbirliği protokolü çerçevesinde okullarımızda okul şiddetini, disiplin olaylarını ve öğrencilerin özgüven kaybını önlemeye yönelik eğitimler yapıyoruz. Aynı zaman eğitim öğretim ortamlarının sağlıklı koşullarda gerçekleşmesi için çalışıyoruz. Bugün itibariyle bin öğretmen 6 bin öğrenci olmak üzere 7bin kişiye akran zorbalığı üzerine seminer vermiş oluyoruz dedi.

MEB-DER Proje Ekibi üyesi Psikolojik danışman ve Rehber Öğretmen Hakan Tuncel; Akran zorbalığı sadece fiziksel olarak değil psikolojik olarak da son derece tehlikeli ve önemli bir olaydır. Zorbalığa uğrayan çocukların özgüven kaybı, akademik başarısızlık ve depresyon gibi tüm hayatını olumsuz etkileyecek sonuçları olabiliyor. Maalesef yanlış bir anlayışla eğitici bulunarak ya da görmezden gelinerek engel olunmayan akran zorbalığı son derece yaygın bir davranış haline geldi. Bir çok öğrenci her gün ya bizzat akran zorbalığına uğruyor ya da şahit oluyor. Bu konuda ne yapılacağını bilmeyen çocuklar için bu durum son derece can sıkıcı bir hal alıyor.

MEB-DER olarak bizler sosyal sorumluk gereği bu konuda farkındalık oluşturmak istiyoruz ve bir çağrıda bulunuyoruz. Bizler dernek olarak üzerimize düşen tüm görevleri yapmaya hazırız. Şehrimizde eğitimi yönetenler, kanaat önderleri, basın-medya, kolluk kuvvetleri, okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tabi ki öğrencilerimiz hep birlikte bir gündem haline getirerek topyekün bir çalışma ile bu zorbalığı engelleyebiliriz şeklinde konuştu.

Meb-Der Başkan Yardımcısı Abidin Dayıoğlu Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu Müdürü Aykut Duman Şehit Mahmutbey Ortaokulu Müdürü Recep Yazıcı ve Hendek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yavuz Kılıç’a gösterdikleri ilgi ve seminerin verimli olması içinhazırladıkları güzel ortam için teşekkür etti.

En Yakın Arkadaşım Akranım Projesi içeriklerine ve proje kapsamında yapılan çalışmalarla ilgili  dökümanlara  www.akranzorbaligi.org ile www.mebder.org  web sitelerinden takip ve temin  edilebileceği açıklandı. 



Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 11:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184