Noksel İlkokulu Çanakkale’yi Yaşatıyor

Hendek Noksel İlkokulunda 18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 104’üncü yıl dönümü dolayısıyla panoramik müze açıldı.

Noksel İlkokulu Çanakkale’yi Yaşatıyor


Noksel İlkokulu, Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü nedeniyle Çanakkale 1915 Panoramik müzesi hazırladı.

Hendek Kaymakamı Orhan Burhanın yaptığı açılışını yaptığı müzenin açılışına Hendek Protokolü, Okul Müdürleri Siyasetçiler, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Kısıtlı imkânlar ile Çanakkale yaşatılmış

Hendek Kaymakamı Orhan Burhan müze açılışında yaptığı konuşmasında, bugün 18 Mart 2019. Çanakkale Zaferinin 104. Yıldönümü, aynı zamanda Şehitler günü. Bu vesileyle Okulumuzda farklı bir etkinlik düşünülmüş. Dar alana bütün imkân kısıtlılığına rağmen böyle bir alan oluşturmuşlar. Ben kendilerine teşekkür ederim, güzel bir düşünce. Çocuklarımıza Çanakkale ruhunu aşılamak için belki Öğrencilerimizin hepsini oraya götüremiyoruz ama küçükte olsa ayaklarına getirmiş olmuşlar, inşallah bir gün çocuklarımızı oralara da götürürüz dedi.

Emeği geçenlere teşekkürler

Noksel İlkokulu Müdürü İsmail Alçorba, Müzenin kurulmasında emeği geçen başta Öğrenci Velilerimiz Cansu Hakimoğlu, Narin Kıraç ve Deniz Ödemir, Okulumuz Öğretmenleri Nalı Akbulut, Nisa Saydam, Duvarlardaki resimlerimizi çizen Özel Eğitim Kurumu Resim Öğretmeni Halil İbrahim Saydam, Müdür Yardımcılarımız Metin Sefa ve Hüsamettin Nünükoğlu'na emeklerinden dolayı teşekkür ederek, müzenin 1hafta boyunca Öğrrenci ve Velilere açık olacağını dile getirdi.

Çanakkale savaşı yaşatılıyor

Noksel Panoramik 1915 müzesinde Çanakkale anıtı, Mustafa Kemal Atatürk’ün çalışma masası, Sağlık çadırları, Savaş cepheleri, cepheye erzak hazırlayan ve cephane taşıyan anne ve çocuklar gibi Çanakkale savaşı ile özdeşleşen birçok materyal hazırlanan slaytlar ve müzikler eşliğinde ziyaretçilerine adeta Çanakkale savaşını yaşatarak canlandırıyor.

Kuru ekmek ve Üzüm hoşafı

Müze açılışına katılan Protokol üyeleri ve misafirlere Çanakkale savaşında askerlerin öğünlerinde yedikleri kuru ekmek ve üzüm hoşafı ikram edilerek müze gezdirildi.Ziyaret sonunda müzenin düzenlenmesinde emeği geçenlere Hendek Kaymakamı Orhan Burhan tarafından plaket takdim edildi.










Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2019, 16:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184