ÖĞRENCİ VE VELİLERE 'SAHTE SERVİSÇİLER' UYARISI

Son zamanlarda sahte okul servisleriyle öğrencileri kaçırmaya çalışanların ortaya çıktığı iddia ediliyor. Hendek’te bu şekilde yaşanmış bir olay henüz yok. Her yıl olduğu gibi bu yılda Eğitim-Öğretimin başlaması ile birlikte Emniyet Ekipleri de Okul önlerinde Servis denetimlerini gerçekleştiriyor.

ÖĞRENCİ VE VELİLERE 'SAHTE SERVİSÇİLER' UYARISI


İddialara göre, yollarda tek başına bekleyen öğrencilerin yanına giden sahte servisçiler, "Servisiniz bozuldu, bizi gönderdiler" şeklinde ifadelerle çocukları kandırıp kaçırıyor. Hendek’te bu şekilde yaşanmış bir olay henüz yok.  Hendek Emniyet Yetkilileri de Okul önlerinde servis denetimlerini de aralıksız sürdürüyor.

Ancak yetkililer öğrenci ve velileri çocukları tek başına servis bekletmemeleri konusunda uyarılarda bulunuyor.

Son günlerde Hendek’te de sosyal medya üzerinden yayılan bir ses kaydı konuşuluyor. O ses kaydında, sahte servislerle çocukları kaçırmaya çalışan bir çete olduğu söyleniyor. Plakasız servis araçları önce keşif yapıyor, sonra yanında velisi olmayan çocukların yanına gidip "Servis yolda bozuldu. Bizi gönderdiler" diyerek çocukları servise bindirmeye çalışıyorlar iddiası yer alıyor.

Son günlerde yayılan ses kaydı velileri paniğe sevk ederken Yetkililer, Çocuklarınızı sokakta tek başına servis bekletmeyin. Yanında olun diyerek uyarıda da bulunuyor.

Sosyal medya üzerinden bize ulaşan veliler yolladıkları mesajda “Çocuklarını servisle okula gönderen ailelerin dikkatine!!Sokaklarda, apartman önlerinde Plakasız servis araçları, ufak bir keşif yaptıktan sonra, özellikle yanında velisi olmayan çocukları gözlerine kestirip, servis yolda bozuldu bizi gönderdiler diyip çocukları servise bindirmeye çalışıyorlarmış.Lütfen tüm tanıdıklarınıza aktarın. Çocuk hırsızları akıl almaz yöntemler buluyor. Çocuklar saf ve temizdir hemen kanarlar. Çocuklarınızı yalnız başına servis bekletmeyin. Kopyalayıp yapıştırın lütfen” ifadeleri yer alıyor.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2017, 17:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184