Öğrencilerden Dürüstlük Manavı

Hendek Ziya Gökalp İlkokulunda okuyan Öğrenciler dürüstlük manavından alışveriş yapıyor.

Öğrencilerden Dürüstlük Manavı


Hendek Ziya Gökalp İlkokulu Öğrencileri, kasiyeri bulunmayan ve üzerine fiyatları yazılan elma, mandalina, portakal ve muz gibi meyveleri dürüstlük manavından alıyor, ücretini kumbaraya bırakıyor.
Sınıf Öğretmeni Çiçek Yinitbaş, çocuklara dürüstlüğün önemini anlatmak amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini, çocukları bu sayede meyve yemeye de yönlendirdiklerini belirterek, maalesef çocuklarımız çok fazla meyve yemedikleri için çabuk hasta olabiliyor. Çocuklarımızın daha iyi, sağlıklı ve dürüst insan olmalarına katkı sağlayabilmek adına böyle bir etkinlik düzenledik, Öğrencilerimiz istedikleri meyveyi ücretini ödeyerek manavdan alıyor ve böylece alışverişin de nasıl bir şey olduğunu öğrenme fırsatı buluyorlar, umarım başarılı olabiliriz. Etkinliğimizi yapmamıza vesile olan ve katkı sunan tüm Velilerimize ve Okul Yöneticilerimize çok teşekkür ederiz diye konuştu.
Etkinlik sayesinde kendi kendilerine alışveriş yaptıklarını dile getiren Öğrenciler, bu etkinlik ile kendi paramız ile alışveriş yapabiliyor ve ihtiyaçlarımızı dürüstlük çerçevesinde gideriyoruz. Almak istediğimiz ürünlerin parasını koyuyoruz, para üstü varsa da ona göre para üstünü alıyoruz. Alışveriş yaparken hem dürüst olmayı hem de bir anlamda matematiği öğreniyoruz. Etkinlik için teşekkür ediyoruz diye konuştular.
Etkinlikte Öğrenciler dürüstlük manavında yer alan meyvelerin ve meyve sularının ücretlerini koyarak sırayla alışveriş yaparken bir taraftan da öğrenmeyi ihmal etmiyor.

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2020, 19:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184