PİLLERİ TOPLA HEDİYELERİ YAKALA

İlkokullar arası ödüllü atık pil toplama yarışması

PİLLERİ TOPLA HEDİYELERİ YAKALA


Hendek Yeniyüzyıl İlkokulu Müdürlüğü İlkokullar arası ödüllü atık pil toplama yarışması düzenliyor. Projeye Hendek ilçesine bağlı tüm ilkokullar katılabilir.


Proje ile atık pillerin düzenli şekilde toplanması ve çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilmesi amaçlanmaktadır.

Pil üreticileri, kullandıkları yeni teknolojilerle hem daha çok fayda yaratmakta, hem de çevre için daha dost üretim gerçekleştirmektedir. Yine de tükenen pilleri çevreye veya çöpe atmamalıyız. Çünkü atık pillerin içerisindeki çeşitli kimyasal maddeler çöp depolama alanlarında yeraltı sularına ve toprağa karışarak kirlilik oluşturabilir. Yeniyüzyıl İlkokulu hem kendi okulundaki öğrencilerde hem de ilçedeki bütün okul öğrencilerinde farkındalık oluşturmak amacı ile bu projeyi başlatmıştır.

Projeyi yürütecek kurullar ilgili okullar tarafından belirlenecektir. Yeniyüzyıl İlkokulu Proje sorumlusu Mustafa Edirneli, Proje Koordinatörü Faruk Kaplan ve kampanya kapsamındaki okullarda görevli proje sorumlusu öğretmen ve öğrenciler tarafından proje yürütülecektir.

Proje 17.10.2017 başlayıp, 04.05.2018 tarihinde sona erdirilecektir.15.10.2017 tarihine kadar başvurular alınıp daha sonra başvuru alınmayacaktır. Değerlendirme sonrası ödüller ilgili okul temsilcilerine teslim edilecektir.                     

Kampanya süresince İlçe genelinde öğrenci başına en çok atık pil toplayan ilk 3 (üç) ilkokul sınıfı ödüllendirilecektir. 

Ödül töreni 17.05.2018 tarihinde Yeniyüzyıl İlkokulunda yapılacaktır.

Sınıflar arasında öğrenci başına en çok atık pil toplamış olan sınıflara öğrenci başına düşen hediyelerimiz;

1.Olan Sınıfa: Her öğrenciye voleybol topu (kızlara)veya futbol topu(erkeklere)

2. Olan Sınıfa: Sınıf mevcudu kadar melodika müzik aleti

3. Olan Sınıfa: Sınıf Mevcudu kadar Kalemlik(içinde kalem, kalemtıraş, cetvel, silgi bulunan set)


Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2017, 15:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184