SAĞLIK MESLEK LİSESİ'NİN İÇLER ACISI HALİ

Hendek’te uzun zamandır hizmet veren sağlık meslek lisesi şimdiki adı Akşemsettin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi içler acısı durumda. Okul yıllardır kendi binasına geçmeyi bekliyor.

SAĞLIK MESLEK LİSESİ'NİN İÇLER ACISI HALİ


1990 yılından bu yana birçok kişiyi mezun edip iş sahibi, ekmek sahibi yapan bu okul, siyasetçilerin “parası çıktı, yeri hazır denmesine” rağmen hala ihalesinin yapılıp, yapımına başlanamadı.

250’yi aşkın Öğrenci ve 20 öğretmen topu topu 4 tane tuvaleti ortak kullanıyorlar. Hatta 250 öğrencinin okuduğu okulda, öğrenciler 10 dakikalık teneffüslerinde tuvalet sırası beklemekten teneffüs bile yapamıyorlar. Okulda öğrencilerin ne bir fen laboratuvarı ne de doğru düzgün bir kütüphanesi var. Okul da etkinlik yapılabilecek, spor yapılabilecek ve yemek yenilebilecek yemekhane mevcut değil.

Öğrenciler 100 m2 olan okul bahçesinde sırayla oyun oynamak zorunda kalıyor. Bir kısmı top oynasa diğerleri onların oyunun bitmesini bekliyor.

Öğrencilerden aldığımız bilgilere göre, sınıfların zaten yetersiz olduğunu, buna rağmen doğru düzgün ısınamadıklarını da söyleyerek yeni Okul binasının bir an önce yapılmasını istiyorlar.
Tüm bu olumsuzluklara rağmen ilçemizde TEOG sınav sonuçlarına göre en yüksek puanla bu okul öğrenci kaydediyor.

Başarı sıralamasında da geçen yıl sağlık meslek liseleri arasında ilimizde en başarılı okul oldu. Yine ilçe bazında da bir önceki yıla göre YGS ortalamasını en çok yükselten ve mezunlarını en çok üniversiteye yerleştiren okul sağlık meslek lisesi oldu. Çağ dışı şartlara rağmen bu okulda görev yapan öğretmenlerin gayretleri, öğrencilerin çalışmaları tüm kötü şartlara rağmen hala nefes alabilmekteler.

Artık siyasetçiler, bürokratlar veya sivil toplum örgütleri olarak bir an evvel bu kadar önemli olan ve liseden sonra fakir ailelerin çocuklarına hem devlet hem de özel sektörde iş imkânı veren bu okulları unutulmamalıdır.

Çağrıda bulunuyoruz

Buradan, Belediye Başkanımız İrfan Püsküllü’ye, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu’ya ve İlçemizden AK Parti Mmilletvekili aday adayı olan Ali İnci’ye çağrıda bulunuyoruz.

Parası hazır olduğu söylenen bu okulun ihalesini bir an evvel yapılıp kazma vurulsa ve ilçemiz bu yatırımdan mahrum kalmasa. Unutmayalım ki, “Meslek Lisesi Memleket Meselesi”


Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2015, 11:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184