Şehit Mahmutbey Aşk’a Doydu

Hendek İlçesinin başarılı okullarından Şehit Mahmutbey Ortaokulu, öğrencilerin hazırladığı şiir dinletisiyle Hendek halkına bir şiir ziyafeti sundu.

Şehit Mahmutbey Aşk’a Doydu



Altı aylık bir çalışmanın ürünü olan şiir dinletisinde Necip Fazıl Kısakürek’ten Yavuz Bülent Bakiler’e, Hz.Mevlana’dan Cahit Sıtkı’ya birçok şairin şiirine yer verildi.

“Sol Yanım Acıyor Anne”

Dinletide Ayla Aydemir’in kaleme aldığı “Sol Yanım Acıyor Anne” şiirini seslendiren Selin Şen’in performansıyla birçok izleyici gözyaşlarını tutamadı. Selin Şen, içtenlik ve yansıttığı duygularla büyük beğeni topladı.


“Kerim Emre’den Sakarya Türküsü”

Dinletide Maddi Aşk’tan Manevi Aşk’a, Anne ve Baba Sevgisi’nden Vatan Aşk’ına kadar birçok temaya yer verildi. Ülkemizin nadide ırmaklarından Sakarya Nehrine ithafen Necip Fazıl Üstadın kaleme aldığı Sakarya Türküsü’nü 5. Sınıf Öğrencisi Kerim Emre Tanrıöver seslendirdi. Büyük beğeni toplayan performans seyircilerin güçlü alkışlarına sahne oldu. Gecede ayrıca Müzik öğretmenleri Hüseyin Demirel ve Okan Kaya'nın eşliğinde öğrencilerimiz çeşitli şarkı ve türküleri seslendirererek geceye renk kattılar.


“Şehit Mahmutbey Bir Marka”

Düzenlediği birçok etkinlikle Şehit Mahmutbey Ortaokulu’nun marka bir okul olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Okul Müdürü Recep Yazıcı, “Şiir dinletisinin hazırlanmasında emeği geçen başta Türkçe Öğretmenimiz Suat Kökcü olmak üzere tüm personelimize ve kusursuz performanslarıyla göz dolduran öğrencilerimize bize bu güzel geceyi yaşattıkları için teşekkür ederiz.” dedi.


Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019, 21:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184