Şehit Mahmutbey’de Kitap Okuma Yarışması

Şehit Mahmutbey Ortaokulu Kültür ve Edebiyat Kulübü tarafından Hendek genelindeki ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlenen “1. Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” ödül töreni, 14 Ocak Salı günü Şehit Mahmutbey Ortaokulu çok amaçlı salonunda gerçekleştirildi.

Şehit Mahmutbey’de Kitap Okuma Yarışması


Okuma alışkanlığı kazandırılmış; düşünme, anlama, algılama kabiliyetleri gelişmiş, hızlı düşünen ve kendini doğru ifade edebilen öğrenciler yetiştirme gayesiyle planlanan “1. Ödüllü Kitap Okuma Yarışması” sınavı 29 Aralık Pazar günü gerçekleştirildi.

5-6. sınıflar ve 7-8. Sınıflar olmak üzere iki kategoride düzenlenen sınava, 5 ve 6. sınıflar kategorisinde 149 öğrenci, 7 ve 8. sınıflar kategorisinde ise 53 öğrenci başvuruda bulunmuş; sınava 149 öğrenci katılmıştır.

Toplam Altı Kitap Okutuldu

Gayesi her öğrenciye hem kitap okutmak hem de anlama düzeylerini ölçme imkânı vermek olan projede 5-6. Sınıflar “Dedemin Bakkalı, Suya Kavuşuncaya Dek ve Kırık Çömlek Parçası” adlı kitapları, 7-8. sınıflar kategorisinde ise “Petey, Uzun Beyaz Bulut Gelibolu, Kadim Şehrin Şifreleri” adlı kitapları okutuldu.

Sınavda Öğrencilere 60 Soru

60 soru üzerinden 80 dakika olarak gerçekleştirilen sınavın sonuçları, 6 Ocak 2020 tarihinde okulun internet sitesinde açıklandı. Her iki kategoride de dereceye giren öğrenciler için 14 Ocak Salı günü Şehit Mahmutbey Ortaokulu çok amaçlı salonunda ödül töreni gerçekleştirildi.

Ödül Törenine Yoğun Katılım

Törene CHP İlçe Başkanı Nihat Bayraktar, Hendek İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan ve Muhammet Turgut, Eğitim Bir Sen Hendek Temsilcisi İsmail Höbek, okul müdürleri, Okul Aile Birliği Başkanı Şule Genç, Okul Aile Birliği Eski Başkanı Özkan Cömert, yönetim kurulu üyeleri, okul idarecileri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Şampiyonlar Ödüllerine Kavuştu

Yarışmada 5 ve 6. Sınıflar kategorisinde birinci olan Şehit Mahmutbey Ortaokulu öğrencisi Ahmet Kemal Kapan’a ödüllerini İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arslan,  7 ve 8. sınıflarda birinci olan Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu öğrencisi Emirhan Arslanoğlu’na ödüllerini CHP Hendek İlçe Başkanı Nihat Bayraktar ile ödüllerin temininde destekleri bulunan Nizamettin Gürsu verdi.

 

İkinci olan Şehit Mahmutbey Ortaokulu öğrencisi Yağmur Deren Kuşak ve Şehit Ali Gaffar Okkan Ortaokulu öğrencisi Sungur Alnıak, üçüncü olan Şehit Mahmutbey Ortaokulu öğrencileri Arda Toygur ve İpek Mucuk ile jüri özel ödülüne layık görülen Soğuksu Ortaokulu öğrencisi Betül Sürmen’e ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

 

Yarışmada her iki kategoride de dereceye giren öğrencilerden birinci olan öğrenciler tablet bilgisayar, kitap ve başarı belgesi ile ödüllendirilirken; ikinci olan öğrenciler bisiklet, kitap ve başarı belgesi; üçüncü olan öğrenciler ise gram altın, kitap ve katılım belgesi ile ödüllendirildi. 




Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2020, 16:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184