SİGARA KONUSUNDA GENÇLERE ANLAMLI MESAJ

Olumlu sağlık davranışı geliştirmek zarar verici alışkanlıklardan kurtulmanın başlangıcıdır.

SİGARA KONUSUNDA GENÇLERE ANLAMLI MESAJ


9 Şubat  Dünya SigaraBırakmaGünü dolayısıyla  Hendek Akşemsettin  Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesinde  düzenlenen etkinlikte  sigaranın bireye ve topluma zararları, olumlu davranışlarla sigaradan uzak durmak ve sigara alışkanlığından kurtulma mücadelesi konularında bilgilendirmeler yapıldı.
Sakarya Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü Eğitim Biriminden Uz. Hemş. Deniz De Asis tarafından  sunumu gerçekleşen etkinlikte, Dünya Sağlık Örgütü ve ülkemizin tütün mamulleri ile mücadele eylem planı; sağlıklı çevrenin insan sağlığına olan etkilerinden bahsedildi. Hendek Akşemsettin Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Murat Çekiççioğlu, Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli Çevre Sağlığı Teknisyeni Kemal Donat, Meslek Lisesi Öğretmenlerinin  ve öğrencilerinin katılımlarıyla gerçekleşen etkinliğe  öğrenciler soru ve değerlendirmeleriyle  katkı sağladılar.
İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli  Deniz De Asis, özellikle sağlık mesleklerine aday gençlerin toplumun sağlığının korunması ve geliştirilmesi ile ilgili birer gönüllü temsilci gibi gayret göstermeleri, kendi yaşamları ile ilgili sağlıklı yaşam tercihlerinde spora ve sağlıklı sosyal aktivitelere katılım sağlamalarının önemine değindi.

Sağlık bedensel, ruhsal ve sosyal bir tercihtir

Sağlığa zarar vericilerden  uzak durmak, sağlıklı, mutlu bireyler olarak böyle anlamlı günlerde farkındalığı sağlamak önemlidir.

Dünyada 1,5 milyar dolayında kişi tütün ürünü kullanmaktadır ve tütün kullananların yarısının bu nedenle öleceği tahmin edilmektedir.

Tütün kullanımı bu şekilde devam ederse yaşadığımız yüzyıl içinde 1 milyar kişi tütün kullanımı nedeni ile hayatını kaybedecektir.

İnsanımızı sağlığından ederek ekonomiye katılımını engelleyen, harcama potansiyelini diğer sektörlerden kendine çeken aslında ülkemizin ekonomik kaynaklarını tüketen sektör ile mücadeleye devam etmelidir.


Güncelleme Tarihi: 10 Şubat 2018, 12:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184