Suya Sabuna Dokun, Mikroplardan Korun

15 Ekim Dünya El Yıkama Günü dolayısıyla Hendek Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleşen etkinlikte çocuklara 5 endikasyon kuralına göre el yıkama teknikleri müzikli bir şekilde oyunla anlatıldı.

Suya Sabuna Dokun, Mikroplardan Korun


Dünya El Yıkama Günü sebebiyle Hendek Cumhuriyet İlkokulunda gerçekleşen etkinliğe Hendek İlçe Sağlık Müdürü Uz.Dr.Burcu Başaran  Güngör, Hendek Cumhuriyet İlkokulu Müdür Yardımcısı Mustafa Mengi, okul öğretmenleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü personeli katılım sağladılar. Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünden Uz.Hemşire Deniz De Asis'in sunumu ve oyun etkinliğiyle tamamlanan etkinlik,oyunla el hijyeni alışkanlığının  geliştirilmesini hedefliyor.

Küresel El Yıkama Günü dolayısıyla  ishal ve akut solunum yolu enfeksiyonları gibi yaşamı tehdit edici hastalıkları önleyici en ucuz ve efektif yöntem olan el yıkama alışkanlığının çocuklarda refleks bir alışkanlık olarak geliştirilmesine dikkati çeken Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğü bu konuda farkındalık yaratmayı  amaçlamaktadır.

Dünya Roman Günü dolayısıyla roman çocuklarına yönelik kendi kültürel müzikleriyle Hendek İlçe Sağlık Müdürlüğünün daha önce gerçekleştirdiği  “dansla el hijyeni” uygulaması da çocukları mutlu ederek özbakım alışkanlıklarını geliştirmeyi hedeflemişti.

Bütün bu etkinlikler yaşam kurtarıcı bir mesajı yaymak için gerçekleştirilmektedir:

" Temiz eller  çocukları ve yetişkinleri enfeksiyonlardan korumaktadır."

Güncelleme Tarihi: 17 Ekim 2018, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184