VELİ AKADEMİSİ İLK KONUĞU HATİCE KÜBRA TONGAR OLDU

Hendek Cumhuriyet İlkokulu Veli Akademisi Hatice Kübra Tongar Semineriyle Start Aldı

VELİ AKADEMİSİ İLK KONUĞU HATİCE KÜBRA TONGAR OLDU


Hendek Cumhuriyet İlkokulunun velilere yönelik hazırlamış olduğu Veli Akademisi eğitim programı Yazar Hatice Kübra Tongar’ın semineriyle başladı. Seminer Hendek Ticaret Merkezinde gerçekleşti.

Hendek Cumhuriyet İlkokulunun koordinatörlüğünde yürütülen “Happy Kids For A Better Europe With Peer Coaching” isimli Erasmus+ projesi kapsamında velilere yönelik ilk eğitim çalışması çocukla etkili iletişim, eğitimde ailenin rolü ve fıtrata uygun çocuk yetiştirme konu başlıkları üzerine gerçekleştirildi.


Ali İpek Okul İle İlgili Bilgi Verdi

Seminer öncesinde Okul Psikolojik Danışmanı Ali İPEK okulda yapılan çalışmalarla ilgili bildi verdi. Ali İPEK okulda yürütülen yerel projelerin “Cumhuriyet İlkokulu Değerlerini Öğreniyor Projesi ve Çocuğum İçin Okuyorum Projesi olduğunu söyledi. Cumhuriyet İlkokulu Değerlerini Öğreniyor projesi kapsamında unutulmaya yüz tutmuş toplumsal ve ahlaki değerlerin öğrencilere kazandırılmaya çalışıldığını söyledi. Çocuğum İçin Okuyorum projesi kapsamında velilere yönelik 13.01.2018 Cumartesi günü kitap okuma yarışması yapılacağını ve yarışmada Hatice Kübra Tongar’ın Bağırmayan Anneler ve Fıtrat Pedagojisi 2 isimli kitaplarından velilere sorular sorulacağını belirtti. Okulda ulusal/uluslararası projelerinde yürütüldüğünü belirtti. Bu projelerin “Teachers Are the First Step to Prevent Violence and Child Abuse (TPV)” ve “Happy Kids For A Better Europe With Peer Coaching” isimli projeler olduğunu söyledi.

Hatice Kübra Tongar’ın Konuşmasından Satır Başları

Yazar Hatice Kübra Tongar’ın fıtrata uygun çocuk eğitimi, çocukla iletişim konulu konferansı yaklaşık 1 saat 20 dakika sürdü. Yazar konuşmasında özellikle annelere hitap etti. Çocuğumuzu bilmemizin önündeki engellerin; beklentilerimiz, güven eksikliğimiz ve egomuz olduğunu söyledi. Fıtratın ruhsal DNA olduğunu ve çocukların fıtrata uygun olarak yetiştirilmesi gerektiğin söyledi. Fıtrat kapısını açan 5 anahtarın; teslimiyet, muhabbet, merhamet, itaat ve teslimiyet olduğunu söyledi. Ağaç nasılsa gölgesinin de aynen ağaç gibi olacağını belirterek ailelerin çocuk yetiştirirken kendi tutum ve davranışlarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Okul Müdürü Dursun KAPLAN tarafından Hatice Kübra Tongar’a Teşekkür Plaketi takdim edildi.


Veli Akademisi Eğitim Çalışmaları Devam Edecek

Proje kapsamında velilerimize ve öğrencilerimize yönelik aktiviteler devam edecektir. Projemiz 4 ortaklı bir proje olduğundan dolayı tüm faaliyetler Polonya, İtalya ve Portekiz’de ki okullarda eş zamanlı olarak tüm faaliyetler yürütülmektedir. Okulumuzda Ocak ayı itibariyle “Akran Koçluğu” uygulaması başlamış bulunmaktadır. Uygulamayla öğrencilerimiz birere bir eşleştirilerek birbirlerine yardımcı olmaları sağlanmıştır. Bu sayede öğrencilerim kişisel, akademik ve sosyal yönlerden ilkokul seviyesinden daha donanımlı yetişmiş olacaklardır.

Erasmus+ projemiz kapsamında yapılan çalışmaların detaylarına ve Veli Akademisi eğitim çalışmalarımızın devamına //hendekcumhuriyet.meb.k12.tr/ isimli web adresimizden ulaşılabilir.

 

Teşekkür

Hendek Cumhuriyet  Okulumuzda yürütmüş olduğumuz projelerimizin hazırlanmasında başta okul müdürümüz Dursun Kaplan olmak üzere müdür yardımcımız Özcan Çimen’e, okul psikolojik danışmanımız Ali İpek’e, Sınıf öğretmenlerimiz Gönül Cengiz, Zülfikar Çankaya, Nagihan Karabeke ve Gülşen Derelioğlu’na,  İngilizce öğretmenimiz Şeyma Nur İpek’e ve projelerin sınıflarda uygulanması konusunda gayret gösteren tüm öğretmenlerimize Cumhuriyet İlkokulu olarak teşekkür ederiz.

Eğitime ve öğrencilerimize değer katmaya devam edeceğiz. 

Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2018, 07:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184