VELİLER KİTAP OKUYOR

Hendek Cumhuriyet İlkokulunda “Çocuğum İçin Okuyorum” kitap okuma yarışması yapıldı.

VELİLER KİTAP OKUYOR


Hendek Cumhuriyet İlkokulunun Velilere yönelik hazırlamış olduğu “Çocuğum İçin Okuyorum” kitap okuma yarışması 13.01.2018 Cumartesi günü yapıldı.

Projenin amacı anne ve babaların özellikle eğitim ile alakalı, çocukların gelişimlerini artıracak kitaplar okumalarını sağlamak ve kitap okuma alışkanlıklarını pekiştirmektir. Proje kapsamında Bağırmayan Anneler ve Fıtrat Pedagojisi 2 Peygamberlerin Çocuk Eğitim Metotları isimli kitaplar okunmuştur.

Proje ile velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, okuma alışkanlığını sürekli kılmak, okumayı engelleyici nedenleri ortadan kaldırmak, okuma alışkanlığının arttırılması sonucunda anlama, anlatım, hızlı okuma becerilerini geliştirmek, okuduğu kitaptaki bilgileri hayatına geçirmek amaçlanmıştır. Velilere okuma zevki tattırılarak çocuklara örnek davranış sergilemeleri sağlanmıştır.

Proje kapsamında 250 veli kitap okumuş, Sınava daha az sayıda veli katılmıştır. Katılan velilere “Katılım Sertifikası” verilmiştir. Ayrıca kitap okuma yarışmasında dereceye giren velilere karne günü törende “Teşekkür Plaketi” verilecektir. “Çocuğum İçin Okuyorum” projesi ilerleyen eğitim öğretim dönemlerinde de devam ettirilecektir.

Veliler tarafından Projeyle ilgili görüşler;

“Okulun görevinin sadece öğrencilere ders vermek olmadığı, velilerin de eğitimi için çalışmaların yapıldığını gördük. Bu çalışma okulun aileye yakınlaştığı ölçüde birlikte başarının yakalanabileceğini göstermektedir. Bu yönleriyle katkısı bulunan öğretmenlerimize teşekkür eder ayrı ayrı tebrik ederim.”

“Bağırmayan Anneler kitabı ile aslında doğru bildiğimiz ceza yönteminin ne kadar yanlış olduğunu öğrendik. Çocuklarımıza ayna olma bilincinin bir kere daha doğruluğunu teyit ettik. Kadınların sadece annelikle yetinip evlere tıkılmaması gerektiğini sizin sayenizde görmüş olduk.”

“Anne çocuk ilişkisinde olumlu farkındalıklar kazandık. Projede yer alan öğretmenlerimize teşekkür ederiz.”

“Kendimi çocuğumun yerine koyabildim. Çocuğumla birbirimizin aynası olduk. Kitap okumaya zaman ayırmam gerektiğini fark ettim. Bu çalışmaların devamını diliyorum.”

“Çok verimli bir proje olduğuna inanıyorum. Devamının yapılmasını çok istiyorum. Okuma, anlama ve farkında olmanın mutluluğu içerisindeyim. Okul müdürünüz ve görevli öğretmenlere teşekkür ederim.”

Projenin hazırlanmasında, uygulanmasında emeği geçen öğretmenlerimize ve kitap okuyarak çocuklarına örnek olan velilerimize çok teşekkür ediyoruz. Kitapların bizlerin ve çocuklarımızın rehberi olması dileğiyle…

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2018, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184