Yazar Yusuf Asal İle Söyleşi Ve İmza Günü

Çocuk ve genç kitapları yazarı Yusuf Asal, 19 Nisan Cuma günü Şehit Mahmutbey Ortaokulunda öğrencilerle buluşarak söyleşi yaptı ve kitaplarını imzaladı.

Yazar Yusuf Asal İle Söyleşi Ve İmza Günü


Türkçe Öğretmeni Suat Kökcü’nün açılış konuşmasından sonra Yazar Yusuf Asal’ın özgeçmişi öğrencilere aktarıldı. Ardından katılımcılara Yusuf Asal’ın yazdığı “Geldim” adlı şiirin video gösterisi izlettirildi.

Bilim Adamı olabilirsiniz

Patates Spor, Kafadan Yumurta, Matrak Sınıf ve Çılgın Serisi gibi çok okunan çocuk kitaplarının yazarı olan Yusuf Asal, söyleşiye kendisini öğrencilerle buluşturan okul idaresine ve öğretmenlerine teşekkür ederek başladı. Asal, söyleşisinin ilk bölümünde öğrencilere kurguladığı masalı anlatarak hitap ettikten sonra onlara çeşitli tavsiyelerde bulundu. Öğrencilere bol bol kitap okumalarını, interneti gereksiz kullanmamalarını tavsiye eden Yazar Asal, ecdadımızdan örnekler vererek onlar gibi iyi bir bilim adamı olabileceklerini bunun için kendilerine hedef koymalarını söyledi.

Patates Spor’daki Cumali benim

Öğrencilerden gelen “Yazmaya nasıl başladınız?” sorusuna “Yazmaya babamın aldığı not defteri ile başladım” diyerek cevap veren Asal, kitaplarında kullandığı kahramanları gerçek yaşamdan seçtiğini de dile getirdi. Patates Spor’daki Cumali karakterinin kendisi olduğunu söyleyen Asal, bir soru üzerine herkesin yazar olabileceğini ama herkesin iyi bir yazar olamayacağını vurguladı.

Söyleşinin bitiminde Okul Müdürü Recep Yazıcı tarafından çiçek takdim edilen Yusuf Asal, öğrenciler için yazdığı kitapları imzaladı. Severek okudukları kitapların yazarını karşılarında gören çocuklar, aldıkları kitapları imzalatmanın mutluluğunu da doyasıya yaşadılar.


Güncelleme Tarihi: 19 Nisan 2019, 13:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184