Çiftçiyle Alay Etmek Kimsenin Haddine Değildir

Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran, Gazetelerde boy boy resimlerle ve beyanatlarla çiftçiye can suyu şeklindeki açıklamaları yersiz ve gayri ciddi buluyoruz diyerek tepkisini dile getirdi.

Çiftçiyle Alay Etmek Kimsenin Haddine Değildir


Hendek Ziraat Odası Başkanı Hayri Duran yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın siyaset yaptığını düşünebiliriz ama çiftçinin dostu gibi görünen tarım kredi kooperatifi bölge müdürünün açıklamalarını talihsizlik olarak görüyoruz.

Sayın kooperatif bölge müdürüne sormak istiyoruz

1-Yeni gübre fiyatlarını biz yanlışmı biliyoruz diye önceki vE sonraki olarak koop. şubelerinden aldık, bugün itibariyle 50,kg 20,20 gübrenin önceki fiyatı 60, tl. bugün 103, tl. yine 50 kg. 15,15,15 gübrenin fiyatı 65, tl.iken bugün 105. den satılmaktadır.birde yüzde 15 indirim yapıldığını müjde gibi lanse etmekteler. bu fiyatlar indinrimden sonraki satış fiyatları. can suyu bunun neresinde olduğunu biz göremedik.

2-Mısır 0,90 tl’den alım yapılırken tüccar alımı fiyatını düşürdüğü gibi alımları da durdurdu çiftçi dostu olduğunu ve can suyu verdiğini beyan eden tarım kredi kooperatifi 10 gün önce tüccar gibi davranıp hem fiyatı düşürüp hemde alım yapmadı mademki çiftçi dostu olan koop. alımlarını neden durdurdu. Şuan fiyatı 0,73 tl olarak açıklamaktadır,

3-buğdayda verilen desteğin 5 krş.dan 10 krş”a çıkartıldığını söylüyorsunuz. buğday ekimi tarihe karıştı senede 140 ton buğday tohumu satılan ilçemizde 1 kg. buğday tohumu satılmıyor.

4-çiftçi dostu gibi görünen tarım kredi koop. yağı kendi tesislerinde işlemesine rağmen 10 gün önce 108.tl.ye sattığı 18 lt. ayçiçek yağını 135, tl”ye çıkarmıştır. Sormak istiyoruz yağlık ayçiçeğini üreticiden dolar”lamı alıyorsunuz.

Bu sene T.M.O’nin fındık alımı yapmaması fındık üreticisini ayrıca mağdur etmiştir. ofis”in geçmişte her sene mısır alımı yaparken bu sene alım yapmaması mısır üreticisini tüccarın ve koop. insafına terk etmiştir.

Velhasıl can suyu falan hikaye bu ekonomik krizden en çok zarar gören çiftçilerimiz olmuştur. 

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2018, 23:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184