GENÇ VETERİNERLERE ORGANİK YUMURTA BİLGİLENDİRMESİ

Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Genç Veteriner hekimler topluluğu Hendek ilçesinde faaliyet gösteren B.B.Hayvancılık Danışmanlık ve Yem Çiftliğini ziyaret ederek Organik Tavuk ve Yumurta üretimi konusunda bilgilendirildiler.

GENÇ VETERİNERLERE ORGANİK YUMURTA BİLGİLENDİRMESİ


Bursa Uludağ Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Genç Veteriner Hekimler topluluğu Pazar günü Hendek ilçesi Servetiye mahallesinde faaliyet gösteren B.B.Hayvancılık Danışmanlık ve Yem, Organik Tavuk ve Yumurta Çiftliğini ziyaret ettiler.

B.B.Organik Tavukçuluk ve Yumurta üretim sorumlusu Veteriner Osman Bayer tarafında 40 kişiden oluşan Genç Veteriner Hekimler topluluğu açık alanda organik Tavuk, Yumurta, yem üretimi ve Solucan üretimi hakkında uygulamalı seminer verildi.

B.B.Organik Tavukçuluk ve Yumurta üretim sorumlusu Veteriner Osman Bayer Organik Yumurta, Tavuk, Yem ve Solucan üretimi hakkında öğrencileri bilgilendirirken İşletme sahibi Yaşar Bayer Tavukçulukta geçen 30 yılını öğrencilerle paylaştı. Yaşar Bayer Organik Yumurta üretimi kadar pazarlaması da zor bir iştir. Organik Yumurtanın Çiftlik Yumurtasına göre maliyeti çok yüksektir. Tavuklarımız açık alanda olduğundan hastalıkla daha sık karşılaşma riski var.Piyasada Çiftlik Yumurtasını çeşitli kimyasallarla Yumurta içerisinde bulunan Sarısını koyulaştırarak Organik olarak satan bir sürü firmalar bulunduğunu belirterek bunlarla da elimizden geldiği kadar mücadele etmek zorunda kalıyoruz dedi.



Tesisi gezen öğrenciler Tavuklar ve Çiftlikteki Köpeklerle hoş vakit geçirdiler. Gezi sonrası Öğrenciler kendi elleriyle hazırladıkları Mangal partisi sonrası B.B. Organik Yumurta tesisleri tarafından çeşitli hediyeler verildikten sonra  gezi son buldu.

Alaattin ONUR

Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2015, 10:21
YORUM EKLE
YORUMLAR
Adnan demirtaş
Adnan demirtaş - 7 yıl Önce

merhaba
bizde organik yumurta tavuk işi yapmak istiyoruz
yardım rica edebilirmiyim.
teşekkür eder, iyi çalışmalar dikerim.

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184