HAYVANCILARIN DİKKATİNE

Kulak küpesi olmayan hayvanlara her yaşta küpe takılabilecek.

HAYVANCILARIN DİKKATİNE


Yapılan açıklamaya göre Büyükbaş,koyun,keçi,yaş sınırlaması olmadan,küpesi olmayan her hayvan küpe takma affı getirildi.

Aftan yararlanma  süresi 31/12/2017 dir.04/04/2017 Salı günü yayınlanan resmi gazetede yönetmelik Gıda Tarım Hayvancılık Bakanlığından, sığır,koyun,keçi cinsi hayvanların tanımlanması tescili izlenmesi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik yayınlandı.

   Hayvancılıkla iştigal eden üreticilerimizin bu süreyi çok iyi kullanmaları kendi menfaatlerine olacaktır. Sakarya da ,Sakarya Veteriner Hekimler Odasına bağlı serbest çalışan veteriner hekimler aracılığıyla,ücreti karşılığında hiç küpesi olmamış, her yaş ve de ırk’a mensup büyükbaş hayvanlara takacaklar.Küpesi düşmüş hayvanların yine üreticimizin talebi doğrultusunda aynı numara bastırılıp düşen hayvana takılacaktır.

  Üreticilerimizin ilerde sıkıntıya düşmemesi için şimdiden harekete geçmeleri hem kendileri için hem de ülkemizdeki gerçek hayvan sayısının tespiti için ,bu konudaki gelecek planlarının hazırlanması son derece önemlidir.

Sakarya Veteriner Hekimler Odası

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2017, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184