HENDEK ESNAF ODASINDAN DUYURU

Hendek Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından duyuru metni yayınlandı.

HENDEK ESNAF ODASINDAN DUYURU



11 Eylül 2014 tarih ve mükerrer 29116 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren 6552 sayılı “iş kanunu ile bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik yapılması ile bazı alacakların yeniden yapılandırılmasına dair kanun” un 78. Maddesi ile 07.06.2005 tarih ve 5362 sayılı "esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları kanunu” na geçici madde eklenmiştir.

Eklenen maddede“geçici madde 13 - bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce ödenmesi gerektiği halde ödenmemiş olan, bu kanun hükümlerine göre esnaf ve sanatkarların üyesi oldukları odalara aidat borçları asıllarının ödenmemiş kısmının tamamı ile bunlara bağlı faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacaklar yerine bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihe kadar yi-üfe aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın; birinci taksiti bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi takip eden üçüncü ayın sonuna kadar, kalanı üçer aylık dönemnler halinde sekiz (8) eşit taksitte ödemeleri halinde, bu alacaklara uygulanan faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacakların ve borç asıllarının bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten önce kısmen veya tamamen ödenmiş olması halinde ise ödenmiş borç asıllarına isabet eden faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacakların tahsilinden vazgeçilir.

Ödenmesi gereken toplam tutarın birinci taksit ödeme süresi içinde ödenmesi halinde, ödenmesi gereken tutardan %10 oranında indirim yapılır.


Bu madde hükmünden yararlanılabilmesi için bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihi izleyen ikinci ayın sonuna kadar alacaklı birime başvurulması şarttır. Madde kapsamında ödenmesi gereken tutarların maddede öngörülen süre ve şekilde kısmen veya tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş alacak asılları ile bunlara ilişkin faiz, gecikme faizi, gecikme zammı gibi feri alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tahsil edilir denilmektedir.


Bu madde hükmünden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkârlarımızın 01 Aralık 2014 pazartesi günü mesai bitimine kadar odamıza şahsen müracaat etmeleri önemle duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 13:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184