HENDEKLİLER SU ZAMMI'NA TEPKİLİ

Hendek’de su faturalarının yüksek geldiğinden yakınan vatandaşlar isyan ediyor.

HENDEKLİLER SU ZAMMI'NA TEPKİLİ



Artan faturalardan yakınan Hendekli vatandaşlar, su zammından rahatsız olurken, zammın şaşkınlığıyla vatandaşlar arasında değişik yorumlar yapılıyor. Zamlarla birlikte Hendek genelinde yayın yapan bazı internet sitesi köşe yazarları da konuyu, yayın organlarında köşelerine taşıyor.

Eylül ayında gerçekleştirilen meclis toplantısında konunun gündeme geldiğini hatırlatan vatandaşlar, Belediye Başkanı Ali İnci’nin de Hendek halkının suyu zamlı içtiğinden rahatsız olduğunu dile getirdiğini anlatıyor. Vatandaşlar, İnci’ye “Madem öyle, o zaman su zamlarını geri alın” diye çağrı yapıyor.

Hendekli vatandaşlar su zammını şöyle yorumluyor:


En ucuz suyu bizim içmemiz gerek

Hendek Belediyesi Su İşleri idaresi, Büyükşehir Belediyesi’ne teslim edilirken, borçsuz ve sorunsuz bir şekilde teslim edilmişti. SASKİ’nin ilçemize, su adına yatırım yapmasına gerek kalmamıştır. Bu zamana kadar sorun çıkmamış ve yatırım yapılmamıştır. Kaldı ki, Hendek’te içme suyu masrafsız ve zahmetsiz bir şekilde şebekeye dağıtılıyor. Motor kullanılmadan, kaptajlara hiç bir müdahale olmadan gelen suyumuz, şebekeye veriliyor. Sakarya’da en ucuz suyu Hendek içmelidir.


İnci’ye çağrı

Belediye Başkanı Ali İnci’nin, suyun ucuzlaması yönünde çalışma yapacağını ve konuyu Büyükşehir’e taşıyacağını ifade ettiğini hatırlatan vatandaşlar, yapılan su zamlarını ay ay şöyle sıralıyor;

Yatırımın parasını bizden mi çıkarıyorlar?

Bu zam tablosu Hendek halkının mağduriyetini gözler önüne seriyor diyen Hendekliler, İlk bakışta kuruş zamları olarak görünen bu rakamlar, toplama vurulduğunda ortaya milyarlar çıkıyor. Yapılan yatırımların paraları, su zammıyla sırtımızdan mı çıkarılmak isteniyor? Bu zamlar Hendek halkına yapılan büyük bir haksızlıktır.


Su zammı geri çekilsin

Zamların durdurularak geriye çekilmesini istiyoruz. Hendek Belediyesi Başkanı, Hendeklinin oylarıyla seçilmişti. Suyumuzu SASKİ’YE devretmiş olsa bile, yapılan haksızlık karşısında mücadele etmelidir. Hendek’in hakkını kim yiyorsa karşısına dikilmelidir. Çünkü sesimiz çıkmazsa, bugün bizi su ile mağdur eden zihniyet, yarın, imar, iskân, harçlar gibi konularda da bizi mağdur edebilir.

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2014, 16:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184