HES ŞEHRİN GELİŞMESİNİN GÖSTERGESİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santrali’nde incelemelerde bulunan heyet, bu tür yatırımların şehrin gelişim düzeyini göstermesi adına önemli olduğunu belirtti.

HES ŞEHRİN GELİŞMESİNİN GÖSTERGESİ


Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) tarafından, Sakarya Nehri üzerinde inşa edilen Hidroelektrik Santrali’nde inceleme gezileri sürüyor. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi’nde görevli akademisyenlerden oluşan heyet, elektrik üretimine başlanan HES’te incelemelerde bulundu. Gerçekleştirilen inceleme gezisinde santral hakkında bilgi veren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Sakarya Nehri üzerinde inşa ettiğimiz Hidroelektrik Santralimizde, elektrik üretimi başladı. Vatandaşlarımızın çeşmelerine sağlıklı içmesuyu ulaştırmak için yılda tükettiğimiz 65 milyon kilowatt saat enerjinin, 40 milyon kilowatt saatini bu santralimizden karşılayacağız. ADASU HES, dünyadaki en ileri teknoloji ile hizmet veren santraller incelenerek hazırlandı. Tamamen çevreci bir santraldir. Sakarya Nehri’nin enerji potansiyelini kullanarak, şehrimiz yenilenebilir ve çevre dostu enerji kaynağı kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

Önemli bir kaynak

SAÜ’lü akademisyenlerden oluşan heyet, HES’te yapılan incelemelerin ardından, Büyükşehir Belediyesi tarafından Sakarya’ya önemli bir enerji kaynağının kazandırıldığını belirterek, hayata geçirilen yatırımlarla Sakarya’nın çok hızlı gelişim gösterdiğini söylediler.

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2013, 13:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184