İŞÇİLER 2.OSB’DEN HENDEK’E KADAR YÜRÜDÜ

Hendek'te bir fabrikasında çalışan işçiler, servis araçlarının kendilerini almadıkları gerekçesi ile 2. OSB’den Hendek’e kadar yürüdü.

İŞÇİLER 2.OSB’DEN HENDEK’E KADAR YÜRÜDÜ


Edinilen bilgilere göre, Sakarya Hendek 2.OSB’de bulunan bir fabrikasında çalışan işçiler, mesai saatlerinin bitmesinin ardından evlerine gitmek üzere servis araçlarına yöneldiklerinde araçların gönderildiğini dile getirerek tepkilerini göstermek amacıyla fabrika önünden Hendek merkezine kadar Protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
2.OSB’den çıkarak D-100 Karayolundan Hendek’e doğru yürüyen işçiler, Hendek Emniyet Müdürlüğüne bağlı Polis ekipleri tarafından alınan güvenlik tedbirleri eşliğinde protesto yürüyüşlerini gerçekleştirdi.

Protesto yürüyüşüne, Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, Vatan Partisi Sakarya Milletvekili Adayı ve Sakarya Taşeron İşçileri Derneği Başkanı Bahtiyar Bodur, CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak ve çok sayıda işçi katıldı.

Protesto yürüyüşü yapan işçilere D-100 Karayolunu kullanan sürücüler ve Vatandaşlar da destek verdi.
Kural tanımazlığı Protesto ediyoruz

Hendek Atatürk Parkına gelerek İşçiler adına basın açıklaması yapan Birleşik Metal-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Hami Baltacı, Donghee fabrikasında çalışan işçilerimizin işveren tarafından servis hakları gasp edilerek ulaşımı engellemiştir. Bizler bu Hukuk tanımazlığı protesto etmek amacıyla Hendek’e kadar yürüdük diye konuştu.
Basın açıklaması esnasında bol bol slogan atan grup çevrede toplanan Vatandaşlar tarafından destek gördü.

Basın açıklamasının yapılmasının ardından işçiler olaysız bir şekilde alandan ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2015, 21:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184