Kokarca Tehdidine Karşı Komite Kuruldu

STB Başkanı Adem Sarı, Ülke ve Sakarya tarımı için büyük tehdit oluşturan, ‘Kahverengi Kokarca’ adlı böceğin yok edilmesi adına kurulan İcra Komitesinde yer aldı.

Kokarca Tehdidine Karşı Komite Kuruldu


Türk tarımı için büyük tehdit oluşturulan ve günde kilometrelerce yol kat etmesi nedeniyle hızla yayılan ‘Kahverengi kokarca’ ile mücadele için icra komitesi kuruldu.

Sadece fındık değil, tüm sebze ve meyvelerin büyük tehdit altında olduğu uyarısı yapan Sakarya Ticaret Borsası (STB) Başkanı Adem Sarı, kurulan icra komitesinin üyesi oldu. Komitede ayrıca Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Sabır ve Ferrero Fındık Zirai İşler Müdürü Gökhan Arıkoğlu yer aldı.

Çok acil önlem alınması gerektiğini söyleyen ve üreticileri uyaran Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı, bu böcekle kimyasallarla değil, biyolojik şekilde mücadele edilecek. Doğu Karadeniz’de bu böceğe rastlandı ve hızla yayılıyor. Böceğin Mayıs ve Haziran aylarında yani ilk çıktığı aylarda mücadeleyi başlatacağız dedi. ABD, Avrupa ve Gürcistan tarımında derin yaralar açan bu böcekle ilgili olarak kurulan İcra Komitesi, mücadele eylem planıyla ilgili olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığıyla ortak çalışacak.

Özellikle sahil kesimlerinde etkili ‘kahverengi kokarca’ için ihbar hattı kuruldu. Bu böceğe rastlayan üreticilerin ‘444 0208’ numaralı hatta ihbarda bulunması istendi.


Güncelleme Tarihi: 22 Şubat 2019, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184