KURBANLIKLARA GEBELİK VE KİLO KONTROLU

Kurbanım gebe mi? Kurbanım kaç kilo?

KURBANLIKLARA GEBELİK VE KİLO KONTROLU


Hendek Belediyesi yaklaşan kurban bayramı öncesi Hayvan Pazarı’na 1500 kiloluk canlı hayvan baskülü aldı.

Gebelik ve kilo kontrolü

Bu yıl vatandaşlar kurbanlıklarını alırken aldanmadan ve aldatılmadan alabilecekler. Hendek Belediyesi, aldığı 1500 kiloluk canlı hayvan baskülü ile toplu kesimhanelerde ve hayvan pazarında satılan hayvanları tartacak. Vatandaşlar “aldığım kurbanlık kaç kilo?”sorusunun cevabını net bir şekilde öğrenebilecek. Geçtiğimiz yıllarda aldığı ultrason cihazı ile vatandaşların “Acaba kurbanım gebe mi?” sorusuna muhatap olmadan kesebilmelerine olanak sağlayan Hendek Belediyesi bu yılda farklı bir çalışmaya imza attı.

 

Kimlik bilgileri

Hendek Belediyesi envanterine yeni katılan 1500 kiloluk canlı hayvan baskülü ile vatandaşlar kurbanlıklarını tartarak alabilecekleri gibi geçen yıl alınan ultrason cihazı ile de kontrol edilecek olan hayvanın kimlik bilgileri girilmek suretiyle hayvanın gebe olup olmadığı raporu alınabilecek ve cihaz hafızası sayesinde çok sayıda hayvanın kimlik bilgilerini de saklayabilecek.

Ücretsiz hizmet verecek

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’de; “ Biz her zaman olduğu gibi belediyemizde ilkleri başarmanın haklı onurunu yaşıyoruz. İlçemiz genelinde başlattığımız toplu kurban kesim mekânlarımız diğer belediyelerimiz tarafından örnek olarak alınıyor. Hamdolsun çok şeyi başardık. Çalışmanın, vatandaşa hizmet etmenin bir ibadet olduğu anlayışıyla çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Yeni aldığımız canlı hayvan baskül  sayesinde de gerek hayvan besicileri gerekse alıcılar müsterih olsunlar. Hendek Belediyesi her zaman ilimin ve bilimin yanında, arkasında olmuştur. Aldığımız baskül ile vatandaşlarımız aldanmadan kurbanlıklarını alabilecekler. Ultrason cihazı ile de Allah’ın izni ile ilçemizde gebe hayvanın kesilmesi diye bir şey söz konusu olamaz. İsteyen her vatandaşımız bize müracaat ettiklerinde ekiplerimiz tarafından hayvanların kontrolleri ücretsiz olarak yapılacaktır” diyerek yeni cihazın hayırlı olmasını diledi.

Güncelleme Tarihi: 04 Ekim 2013, 13:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184