SAKARYA’YA OTOMOTİV MÜJDESİ

183 Milyon TL’lik 53 projenin toplu açılışını gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya için bir de müjde verdi. Erdoğan, “'8 Nisan'da Bakanlar Kurulumuz tarafından karar alındı ve Karasu Otomotiv Endüstri İhtisas Bölgesi’nin kuruluşunu ilan etmiş olduk. Ben de ilgili kararı onayladım ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Sakaryamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

SAKARYA’YA OTOMOTİV MÜJDESİ


Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Valilik tarafından düzenlenen Toplu Açılış Töreni’ne katıldı. Kent Meydanı’nda gerçekleştirilen programa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Adana Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, AK Parti Sakarya ve Kocaeli Milletvekilleri, TOKİ Başkanı Ergün Turan, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye ortalamasının üzerinde destek

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan programın devamında, Vali Hüseyin Avni Coş, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, açılışı geçekleştirilen yatırımlar ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Programın devamında Sakaryalılarla buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bizleri büyük bir coşkuyla karşılayan tüm hemşerilerimize çok teşekkür ediyorum. Tüm Sakaryalılara Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde şahsıma gösterdikleri teveccüh için çok teşekkür ediyorum. İnşallah bize Türkiye ortalamasının üzerinde destek veren Sakaryalı hemşerilerimizin bu teveccühüne layık oluruz” diye konuştu.

Erdoğan İmam Hatip’i Beğendi

Açılışı gerçekleştirilen 183 Milyon TL’lik 53 eserin Sakarya’ya hayırlı olmasını da temenni eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sakarya bizi bilir, biz de Sakaryayı iyi biliriz. Sakarya düşmanın baş eğdiremediği şehirdir. Sakarya’nın Yeni Türkiye mücadelesinde yanımızda yer alacağına tüm kalbimle inanıyorum. Bugün Sakarya’da toplam bedeli 183 milyon olan 53 eserin toplu açılışını yapmak üzere geldik. Bu yatırımlar içerisinde Büyükşehir Belediyemizin pek çok altyapı hizmetleri ile Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılışını da gerçekleştiriyoruz. İmam Hatip Lisemiz, gerçekten gayet güzel bir mimariye sahip, güzel bir eser ortaya çıkmış. Allah o güzelliği, içerisinde eğitim alan öğrencilerimizle daha da güzel hale getirsin” dedi.

Sakarya Türkiye için bir model

Açıklamalarının devamında şehir için Otomotiv İhtisas Endüstri Bölgesi’nin müjdesini de veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “'8 Nisan'da Bakanlar Kurulumuz tarafından karar alındı ve Karasu Otomotiv Endüstri İhtisas Bölgesi’nin kuruluşunu ilan etmiş olduk. Ben de gerekli kararı onayladım ve Resmi Gazete’de yayınlandı. Sakaryamıza hayırlı uğurlu olsun. Sakarya bizim bu coğrafyadaki tarihimizin özeti şeklindedir. Sakarya, Türkiye’nin geleceği için çok önemli bir model ortaya koyuyor. Sakarya çalışmanın, üretmenin, emeğin değerini ortaya koyuyor. Biz Sakarya ile her zaman aynı dili konuştuk. Açılışını gerçekleştirdiğimiz 183 Milyon TL’lik yatırımlarımızın tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Sakarya ile Yeni Türkiye yolculuğumuz devam edecek” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının ardından 53 eserin açılışı gerçekleştirildi.

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2015, 12:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184