Tanzanya Büyükelçisi Hendek’te

Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Büyükelçisi Prof. Elizabeth K. Kiondo Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Âdem Sarı’nın misafiri olarak Hendek’te temaslarda bulundu.

Tanzanya Büyükelçisi Hendek’te


Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Âdem Sarı, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti ile iş birliği geliştirilmesi adına Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Büyükelçisi Prof. Elizabeth K. Kiondo ve beraberindeki heyeti Hendek’te misafir etti.

Ticaret Borsası Başkanı Âdem Sarı’nın ev sahipliğinde Ramada Otel’de düzenlenen toplantıya Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Büyükelçisi Prof. Elizabeth K. Kiondo ve beraberindeki heyet katıldı.

Ramada otelde yenilen yemeğin ardından Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Büyükelçisi Prof. Elizabeth K. Kiondo, Kaymakam Halil İbrahim Acır ve Ticaret Borsası Başkanı Âdem Sarı ve beraberindekiler Fabrikaları ziyaret ederek incelemelerde dulundular.

TANZANYA İLE İŞBİRLİĞİ

Tanzanya Büyükelçisi Prof. Elizabeth K. Kiondo ziyareti ile ilgili konuşan Sakarya Ticaret Odası Başkanı Âdem Sarı, “Hem Odalar Birliğimizin hem de Cumhurbaşkanlığımızın Afrika'da Gelişmekte olan Tanzanya için özel bir çalışması var. Ticari ilişkilerimiz geliştirmek için bakir bir Ülke. %60-%70 Tarımla geçinen bir Ülke. Onların bizlere ihtiyacı olduğunu görmüşler ve bir program yapmışlar. Biz de bundan bir 2 ay önce Ankara'da Ticari Ateşeler ile görüştük Ticaret Borsamızın davetlisi olarak da Tanzanya Büyükelçisini Sakarya'ya davet ettik. Dün Valiliğimizin fabrika gezileri oldu. Resmi görüşmelerimiz oldu. İşbirliği yapmak için bir alt yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Biz genellikle Afrika'yı bir bütün olarak görüyoruz haberlerde ve sosyal medyada. Hep çatışmaların ve ölümlerin olduğu yer olarak görüyoruz ama Tanzanya istikrarlı ve güvenli bir Ülke”

YATIRIM FIRSATI

Liman kenti de olduğu için Afrika'nın birçok kendine açılan kapı olduğunu belirten Sarı “Tanzanya. Hükümeti orada yatırım yapacak olan Türk işadamlarına, Türk işletmecilerine çok büyük kolaylıklar sağlıyor. Güvenlik sağlıyor, yer veriyor, gümrük almıyor, gerekirse hazır binalar ve hatta tapu bile veriyor. Biz de bu fırsatı değerlendirmek için Sakarya Ticaret Borsası olarak böyle bir çalışma yapalım dedik. Bugün de Hendek'te birkaç fabrikamızı gezeceğiz. Tanzanya'nın tarımsal ürünleri var ama bunu işletecek kapasiteleri yok. Hem teknik anlamda hem mekanik anlamda böyle bir kapasiteleri yok. Bu yüzden bizimle işbirliği yapmak istiyorlar. Biz bunu gördük ve şimdi başlangıç yapıyoruz. Dün Adapazarı'nda bugün de İlçemiz Hendek'te fabrikalarımızı gezeceğiz. Bununla beraber muhtemelen Şubat ayına kadar bir hazırlık yapacağız ve işbirliğimizi geliştirmek için Tanzanya’yı ziyarete gideceğiz. Tanzanya ile işbirliği yapacağız diye konuştu.



Güncelleme Tarihi: 28 Kasım 2019, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184