Tarıma İVME Morali

Sakarya Ticaret Borsası (STB) Başkanı Adem Sarı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından açıklanan İVME (İleri, Verimli, Milli Endüstri) Finansman Paketi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Tarıma İVME Morali


30 milyar liralık finansmanla desteklenecek olan 3 faaliyet alanı içinde tarıma özel önem gösterildiğine dikkat çeken Başkan Sarı, sektörün karardan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Seracılık, soya, mısır, ayçiçeği üretimi, hayvancılık-yem bitkisi üretim  ve ekipman olmak üzere alt başlıkların belirlendiğini anlatan Sarı, verilen her destek ve yeni fırsatlar bizleri çok memnun ediyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile ilgili kurumlara teşekkür ederiz dedi.

Tarımın stratejik önemine bir kez daha vurgu yapan Başkan Adem Sarı, Toprak candır, hayattır. Üretirsek kazanırız diyoruz hep. Ekonominin çıkış yolu, anahtarı üretmekten geçer. Tarıma, toprağa ve çiftçiye sağlanacak olan her destek ülkede büyük oranda katma değer olarak geri dönecektir. Gıda güvenliği tarımın önemini büyük oranda arttırmaktadır. Bu gerçeğin izinde bizlerde borsa olarak tarım ve hayvancılığın gelişerek, üretimi teşvik edecek çalışmaların adımlarını atıyoruz. Hedefimiz girdi maliyetlerinin daha aşağılara çekilerek, üretime daha çok destek verilmesidir dedi.

Kredi vadelerinin açıklanmasından sonra üyeleri bilgilendiren Sarı, seracılıkta vade işletme kredileri için 14 ay, yatırım kredileri için de 84 ay olarak belirlendi. Seracılık dışında tarım alanlarında da işletme kredileri için 12 ay, yatırım kredileri için de 60 aya varan vade sağlanacak. Modern basınçlı sulama sistemi yatırımlarına yüzde 100 yatırım kredisi, seracılık ve mekanizasyon yatırımlarının yüzde 75’ine kadar yatırım kredisi olarak uygulanacak dedi.


Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2019, 11:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184