TOBB Nefes Kredisi Sakarya Ticaret Borsası Üyeleri Devrede

Sakarya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarı cirosu 25 milyon liranın altında olan küçük işletmeler için 27 Nisan itibariyle TOBB Nefes Kredisi'nin devreye alındığını bildirdi.

TOBB Nefes Kredisi Sakarya Ticaret Borsası Üyeleri Devrede


Bu projede TOBB ve 365 oda ve borsa olarak ellerini taşın altına koyduklarını belirten Yönetim Kurulu Başkanı Adem Sarıbu süreçte oda ve borsaların üyelerine karşı önemli bir misyonu yerine getirdiklerini belirterek; “Nefes Kredisi'ne cirosu 25 milyonun altındaki üyelerimiz borsamızdan alacakları üyelik belgeleri ile Denizbank Şubeleri'ne başvurabilecek.

Yıllık faizi 7.5 oranında belirlenen kredinin 2020'de anapara ve faiz ödemesi bulunmayacak. Geri ödemeler 2021 yılında 12 eşit taksitte yapılacak. Kredide üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişecek. Kredinin yüzde 80'i Kredi Garanti Fonu (KGF) destekli olacak. Toplamda 6 milyar TL kaynak yaratılacak. 2 hafta sonra kamu bankalarının da projeye katılımı bekleniyor." dedi.

Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı “Başkanımız RifatHisarcıklıoğlu'nun büyük gayreti ile TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarını üyelerine bir an önce kullandırmak için yapılan çalışmalar sonuçlanmıştır. Sakarya Ticaret Borsası olarak gücümüzü her zaman üyelerimizden almaktayız. Bu zor günlerde de üyelerimize can suyu olması için TOBB öncülüğünde borsamızın kaynaklarını üyelerimize sunuyoruz. Bu kararı alan başkanımız RifatHisarcıklıoğlu'na ve TOBB yönetimine teşekkür ediyorum”.Dedi

Amaçlarının geniş kitlelerin krediye ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Adem sarı üyelerimiz kredi kullanımı konusunda her türlü bilgiyi borsamızdan alabilirler. Bu konuyu basınımız vasıtasıyla üyelerimize bir kez daha hatırlatmak istedik. dedi."

Güncelleme Tarihi: 04 Mayıs 2020, 00:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184