TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Büyükşehir Belediyesi, SASKİ ve BELPAŞ ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI



AKM’de düzenlenen imza törenine, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’nun yanı sıra, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, Hizmet- İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mesut Gökdemir, BELPAŞ Genel Müdürü Nihat Seymen, Büyükşehir ve SASKİ yöneticileri ile çalışanlar katıldı.

Törenler ile sözleşmeler imzalanıyor

Programda ilk konuşmayı SASKİ personeli Muhammet İkbal Camcı yaptı. Camcı, “Yakın tarihimizde işçinin işverenden, işverenin işçiden kaçtığı dönemi yaşamış bir Türkiye’miz var.

Şimdi ise gelinen noktada törenler ile sözleşmeler imzalanabiliyor. Bizlere güzel ve huzurlu ortamı sağladıkları için Şube Başkanımız Mesut Gökdemir’e, Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan’a ve Sakarya Büyükşehir Belediye başkanı Zeki Toçoğlu’na şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sosyal barışa örnek şehir

Hak-İş Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ise toplu iş sözleşmesinin hayırlara vesile olmasını dileyerek, “Sakarya gerçekten modern bir kent. Sakarya’ya girdiğiniz andan itibaren modern bir kentte olduğunuzu hissediyorsunuz. Sakarya, Türkiye’de sosyal barışa örnek gösterilecek çok önemli bir şehirdir.

Toplu iş sözleşmesi vesile ile Sakarya’da olmak benim için bir ayrıcalıktır. Sizlerle beraber bu güzelliği paylaşmaktan onur duyuyorum. Anlayışıyla yanımızda olan Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Toplu iş sözleşmesinin çalışanlara hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Çalışanlarımızın hakkını vereceğiz

Programın son konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, imzalanan sözleşmenin herkesi memnun ettiğini belirtti.

Başkan Toçoğlu, “Masada bitmiş ve herkesin memnuniyetini almış bir sözleşme ile sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Sözleşmede emeği geçen YERELSEN yetkililerine de teşekkür ediyorum. Kurumlar ayakta kaldığı sürece çalışanları olur. Bizim birinci görevimiz kurumları ayakta tutarak çalıştırdığımız insanların haklarını ödemektir.

Müessesemiz var olduğu sürece bizler de çalışanlarımızın hakkını vereceğiz” dedi.

Kimseyi mağdur etmek istemeyiz

Konuşmasının devamında hiçbir zaman çalışanları mağdur etmek istemediklerini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, “Biz hiçbir zaman çalıştırdığımız kardeşlerimizi hasım görmeyiz. Biz sizinle çalışma arkadaşıyız, performansınız başarımızı ortaya koyar. Hiçbir zaman sizin çalıştığınız yerlerde huzursuz olarak çalışmanızı istemeyiz.

Unutmayın ki ben; hem çalıştırdığım 2500 işçi arkadaşımın haklarını muhafaza etmeye çalışırken, aynı zamanda bu şehirde yaşayan 900 bin insanın da hayatını devam ettirebilmesinden sorumluyum. Bugüne kadar hamdolsun bu iki nokta arasında ki dengeyi koruduk. Biz, çalıştırdığımız arkadaşlarımızın hiç birini mağdur etmek istemeyiz.

Çalışan arkadaşlarımıza toplu iş sözleşmesinin hayırlı olmasını diliyorum. Allah, hepsine helal kazançlarını helal yolda harcamayı nasip etsin” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan toplu iş sözleşmesini imzaladı.

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2013, 16:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184