Vali Nayir Sanayi Kuruluşları Ziyaretlerine Devam Ediyor

Cuma günlerini İlimizdeki sanayi kuruluşları ve firma ziyaretlerine ayıran Vali Ahmet Hamdi Nayir, bu hafta Hendek 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren Küçükçalık Tekstil Fabrikasında incelemelerde bulundu.

 Vali Nayir Sanayi Kuruluşları Ziyaretlerine Devam Ediyor


Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Çiçekli, Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İŞKUR İl Müdürü Tekin Kaya, SGK İl Müdürü Erhan Çavuş, İlçe Şube Müdürleri, 2. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Bodur ve OSB yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyarette Vali Ahmet Hamdi Nayir, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Küçükçalık, Genel Müdür T. Gökhan Yüce, Fabrika Müdürü Hakan Öztürk ve fabrika yöneticileri tarafından karşılandı.

“Üretim Tesislerini Gezdi”

Fabrikanın üretim tesislerini gezerek çalışanlarla bir süre sohbet edip kolaylıklar dileyen Vali Nayir, daha sonra idari binada firmanın yatırımları ve üretim faaliyetleri hakkında bir de brifing aldı.

“İhracatta İlk 500 Arasında Yer Alıyor”

Vali Nayir’i fabrikalarında ağırlamaktan onur duyduklarını ifade eden Fabrika Müdürü Hakan Öztürk, şirket bünyesinde bulunan KFS markası ile iplik üretimi yapan firmalarının, son teknoloji makineleriyle uluslararası standartlara uygun olarak polyester iplik üretimi yaptıklarını, Ar-Ge çalışmalarına önem verdiklerini, Türkiye’nin ve dünyanın öncü firmaları arasında bulunan Küçükçalık Grup’un Türkiye de ilk 500 ihracatçı firma arasında ön sıralarda yer aldığını, 2018 tekstil ve hazır giyimin ihracat şampiyonları arasında olduklarını belirterek, mevcut 50 milyon dolarlık yatırıma sahip tesislerinde 15 milyon dolarlık ek yatırımla günlük 30 ton üretim yapılmasını planladıklarını, 2019 yılı ilk çeyreğinde 238 olan çalışan sayılarının, 60 kişilik ek istihdamla 310’u aşmasını hedeflediklerini belirtti.

“İş İnsanlarımız Zoru Seçiyor”

Her hafta farklısektörlerde faaliyet gösteren sanayi kuruluşları ve firmaları ziyaret ettiklerini,bu ziyaretler içerisinde elbette Milli İstihdam Seferliğine destek veren firmaların kendileri için özel bir yeri olduğunu belirten Vali Ahmet Hamdi Nayir, Üretim ve istihdama katkı sağlayıp döviz girdileri ile ülkemize ve İlimize değer katan her firma bizim gözümüzde birer kahramandır. Daha kolay para kazanma yollarının da olduğu bu alanlarda, firma sahiplerimiz zoru seçerek üretime yönelik, istihdama yönelik ve ülkeye katkı sunmaya yönelikdertlenip bunun için gayret göstermektedirler. İlimizde üretim ve ihracatla sanayimiz gelişmektedir. Bunun yanında istihdam destek ve teşvikleri de devam etmektedir. İşverenlerimizi İŞKUR ve SGK’nın destek ve teşviklerden daha fazla yararlanmaya davet ediyoruz.

“Girişimci Ruhu Desteklemeliyiz”

Her ülkenin mutlaka geliştirmesi gereken hususlardan birisi, girişimci ruhu artırıp herkesin üretime katkı verebilmesine olanak sağlayabilmektir. Bağımsızlık yalnızca siyasal anlamda hür olabilmek değildir, aynı zamanda ekonomik olarak da başkalarının hükmünden kurtulup kendi üretimimizi yaparak bunu da devam ettirebilmektir. Bunun için devlet olarak her girişime ve her girişimcimize destek olmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

“Teşekkür Belgesi Verildi”

Geçtiğimiz yılın ihracat şampiyonları arasında bulunan firmanın ülkemize ve İlimize her alanda büyük bir özveriyle sundukları katkının önemine de değinen Vali Ahmet Hamdi Nayir, ziyaretin sonunda kadın istihdamının öncelikli olduğu bu gibi alanlarda Milli İstihdam Seferberliğine katkılarından dolayı Küçükçalık Tekstil A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yılmaz Küçükçalık’a Teşekkür Belgesi verdi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2019, 22:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184