10 Dakika Yağmur Yağdı Sokaklar Göle Döndü

Yağmur sonrası göle dönen Yeni Mahalle’de Muhtar İsmet İskefiyeli ve Vatandaşlardan tepki.

10 Dakika Yağmur Yağdı Sokaklar Göle Döndü


Hendek Yeni Mahallede yağan yağmur sonrası sokakların göle dönmesi sonucu Muhtar İskefiyeli ve Vatandaşlardan tepkiler gelmeye başladı.

Sakarya İlimizin oy olarak ta, nüfus olarak ta 3 tane İlçesinden büyük Yeni Mahallemize 2014 yılında Muhtar olduğum 7. aydan bu yana SASKİ’ye alt yapı ile ilgili devamlı şekilde şikâyetimizi ilettik diyerek sözlerine başlayan İskefiyeli, bu insanlar burada sular altında.

Allah rızası için gelin şunu yapın. Bakın işte proje yaptık, kredi çekemedik, bugün yapacağız, yârin yapacağız, bizim bir SASKİ Müdürümüz var Rüstem Keleş, defalarca görüştük, bakacağız, edeceğiz, demesine rağmen Yeni Mahalleye hiçbir şey yapılmadı diye konuştu.
Bugünkü gazetelerde bile Serdivan’a yağmur suyu yenilemesi için 16,5 milyon yağmursuyu projesi çalışmaları var onlar gösteriliyor, Hendek’e sıra gelince neden olmuyor, sebebi nedir, yani ne yapmamız lazım.

Yeni Mahallenin alt yapısı suyu ile ilgili bu alt yapılarla, bu insanları kurtarmamız için şu su için bile Cumhurbaşkanımıza yazı yazalım, Rüstem Keleş bunları yapmıyor ondan mı isteyelim. Yazık günahtır. Buna da Cumhurbaşkanımız eğilecekse bizim işimiz bitti demektir.

Rüstem Keleş orada oturuyor orayı burayı yeniledik Karasuyu yeniledik, Akyazı’yı yeniledik, Yeni Mahalleye sıra gelince sebebi nedir, her konuda böyle. Şimdi Alt tarafa gidelim Yıldırım Beyazıt Caddesi 2 yıldan beri yağmur suyu yüzünden asfaltı da yapılmadı, yolu da duruyor, başlayamadılar. Şu hale bakın diyerek tepkisini dile getirdi.
Vatandaşlardan tepki

Yeni Mahallede suların göle çevirdiği yollarda geçemedikleri yerlerde bahçe kapılarını kullanmak zorunda kaldıklarını yâda göle dönmüş yollardan ayakkabılarını ellerine alarak geçmeye çalıştıklarını dile getiren Vatandaşlar, defalarca yetkililere derdimizi anlattık ne yaptıysak çare bulmadılar diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Vatandaşlar, 10 dakika yağan yağmurun eziyetini 25 senedir çektiklerini ifade ederek Mahallenin alt tarafında bulunan evlerde yaşayan Vatandaşların yağmur sularının gideri olmadığı için mağdur oluyorlar, sular evlere kadar giriyor. SASKİ’nin burayla ilgili çalışma yapması, burada yaşayan Vatandaşların mağduriyetini gidererek sorunlarını çözüme kavuşturması gerekiyor diyerek yetkililere seslendi.


Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2018, 17:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184