15 Temmuz Milli İrade Derneği Hendek Şubesi Açıldı

15 Temmuz Milli İrade Derneği Hendek Şubesi düzenlenen tören ile açıldı.

15 Temmuz Milli İrade Derneği Hendek Şubesi Açıldı


Sakarya’da kurulan 15 Temmuz Milli İrade Derneğinin ikinci şubesi Hendek’te düzenlenen tören ile açıldı.

Dernek binasında düzenlenen açılış törenine,  25. Dönem Sakarya Milletvekili ve 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, Kaymakam Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin, 15 Temmuz Milli İrade Derneği Akyazı Şube Başkanı Ali Gezer, Muhtarlar Derneği Başkanı Emin Kula, AkParti Kadın Kolları Başkanı Bedia Yılkın, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, muhtarlar, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.
Darbeleri unutmayacağız

15 Temmuz Milli İrade Derneği Hendek Şube Başkanı Orhan Aydın, açılış konuşmasında, 15 Temmuz Milli İrade Derneği’nin kuruluş amacı sadece 15 Temmuz ihanetini unutturmak değil. Derneğimizin amacı, darbelerin nedenlerini günümüzdeki gençlerimize anlatarak geçmişi unutturmadan bu günkü Türkiye Cumhuriyetimizin ilelebet payidar olması için nesilden nesile sürdürmektir. Çanakkale’de, Sakarya’da, Dumlupınar’da, daha birçok kurtuluş mücadelesinde ve 15 Temmuz ‘daki gibi mücadele eden analarına, babalarına, kardeşlerine, atalarına layık genç nesli milli, manevi ve dini değerlerine sahip bir şuur ile yetiştirmektir. İşte bu şuurla yetişen gençlerimiz var olduğu müddetçe bu millete bir daha hiç kimse 1960’ları, 70’leri,  80’leri ve 15 Temmuz’ları yaşatamayacak ve Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ilelebet yüzyıllar boyunca payidar kalacaktır diyerek katılımlarından dolayı misafirlere teşekkür etti.
Sadece 15 Temmuz değil 1980 ihtilalini de yaşadık ve öğrendik

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, 15 Temmuz’u yaşadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Sadece 15 Temmuz değil 1980 ihtilalini de yaşadık ve öğrendik. 15 Temmuz darbe girişimini yaşayan ve canı gönülden mücadele eden nesiller olarak, bizden sonraki gençlerimize, kardeşlerimize bu darbeyi anlatmak ve bir daha ülkemizde darbelerin konuşulmadığı yüzyılları yaşamak için mücadele edeceğiz.  15 Temmuz Milli İrade Derneğimizin kuruluş amacı da buydu. Milli İrade Derneği Genel Başkanlığı tarafından sadece Hendek’te değil, Sakarya’da ve ülkemizin her yerinde hatta yurtdışında bile şubelerinin açılmasını diliyoruz. Allah güzel hizmetler yapmayı nasip etsin diyerek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.
15 Temmuz Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli dönüm noktalarından biridir

25. Dönem Sakarya Milletvekili ve 15 Temmuz Milli İrade Derneği Genel Başkanı Ali İnci, 15 Temmuz’un  Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli dönüm noktalarından biri olduğunu belirterek içimizde ve dış güçlerde birlikte hareket eden insanların 1960’da, 1970’de ve 1980’de olduğu gibi Türkiye’mizin ne zaman başarıya gittiği dönemler varsa sekteye uğratmak için dış güçlerle işbirliği içerisinde ülkemizin üzerinde büyük oyunların oynandığı günün adıyla kurulmuş olan bir dernektir. Bu derneğin en önemli konusu, bundan sonra bu millet 1960’ları yaşamayacak, başını önüne eğerek ağlamayacak. 1980 Yılındaki darbenin olduktan sonraki acı faturasını hep birlikte yaşadık.

17 Eylül de önemli günlerden birisiydi, tüm ülke insanının ağladığı dönemdi, Adnan Menderes’in asıldığı gündü. Dünya’nın her yerinde kabul gördüğü ezanın Menderes tarafından yeniden okutulduğunu bu millet unutmadı. 1960’ları bir daha yaşamamak için kendimize ve gençlerimize unutturmayacağız, unutmayacağız. 15 Temmuz Derneğimiz, 1982 Anayasa’sına hayır veren Ramaslı Köyü bugünkü adıyla Topağaç Köyü’nde 12 Eylül de büyük bir program yaptık. Derneğimiz gençlerimizi en iyi şekilde yetiştirecektir. Akyazı’da ilk şubemizi açtık ve bugün de Hendek şubemizin açılışını yapıyoruz. Hendek’imize hayırlı olsun dedi.
15 Temmuz bir ihanet günüdür ve ihanet günü olarak da tarihe geçti

Kaymakam Orhan Burhan, 15 Temmuz bir ihanet günüdür ve ihanet günü olarak da tarihe geçti. Bir daha darbeleri yaşamak istemeyen Türk halkı darbeye dur dedi.  Bu darbe girişiminin en etkin yaşandığı yerlerden birisi de Sakarya oldu. Sakarya halkı da Valiliği işgale kalkışan tüm darbecileri püskürttü. İçimizdeki hainlerin gerçek yüzünü görmüş olduk. Ülkemizde yuvalanan bu hainlere devletimiz gerekeni yaptı. Darbelerin unutulmaması ve unutturulmaması için elimizden geleni yapacağız. 15 Temmuz Milli İrade Derneği Hendek Şubesi ilçemize hayırlı olsun dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Abdurrahman Şahin’in duaları ile birlikte hayırlı olsun dilekleriyle protokol tarafından açılış kurdelesi kesildi.

Açılış sonrası misafirler derneği gezdi. Misafirlere ikramlar yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2018, 16:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184