180 KURSİYER SERTİFİKA ALDI

Geçmişimizden aldığımız dersle, geleceğimizi inşa edeceğiz

180 KURSİYER SERTİFİKA ALDI


Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasındaki İş Birliği Protokolü çerçevesinde Hendek’te açılan Osmanlı Türkçesi kursları tamamlanarak kursiyerler düzenlenen törenle sertifikalarını aldılar. Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, okullarda verilen seçmeli ders Osmanlı Türkçesi derslerini verecek öğretmenlere ve Halk Eğitim Merkezi tarafından da halka verilen Osmanlıca kurslarından 180 kursiyer mezun oldu.

Hendek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Hendek Hendek Halk Eğitim Merkezi ve Hayrat Vakfı tarafından verilen Osmanlıca Kursunu tamamlayan 180 öğrenciye sertifikaları verildi.

Kursu tamamlayan öğrencilere Hendek Ticaret Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir,  Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Başkan Yardımcıları Sinan Baylan, Ahmet Kavakçı,  Hendek Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Tan, Hayrat Vakfı Sakarya Temsilcisi Abdurrahman Kemaloğlu, Hendek Temsilcisi Murat Bozkurt  ve  vatandaşlar katıldı.


İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Hayrat Vakfı’nın tanıtımı yapılarak, Kuran-an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necati Tan ve Hendek Temsilcisi Murat Bozkurt  selamlama konuşması yaptı.

Gençlerimizi Osmanlı Türkçesi ile buluşturmamız lazımdır

Hayrat Vakfı Hendek Temsilcisi Abdurrahman Kemaloğlu Hayrat Vakfının faaliyetleri ile ilgili bilgiler vererek  “ Hayrat Vakfının asıl faaliyet alanı İman ve  Kur-an hizmeti eserleri çalışmaları yapmaktır. Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokolle, 970 halk eğitim merkezinde kurslar veriliyor. 2014 yılında yine imzalanan protokolle, seçmeli Osmanlı dersini verecek öğretmenlere eğitim verildi. Seçmeli Osmanlı dersini verecek 20 bin öğretmenimiz eğitimlerini aldı. Gençlerimizi Osmanlı Türkçesi ile buluşturmamız lazımdır. Gelecek yıllara daha sağlam gitmek adına bu eğitimleri yaymak gerekir “ Dedi.


Dil yaşayan bir organdır

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Doğan da konuşmasında “ Dil yaşayan bir organdır. Türk milleti tarih içinde varolmuş ve varolmaya devam edecektir. Geçmişi öğrenmek ve geleceğimize taşımak adına Osmanlı Türkçemizi veriyoruz. Osmanlı Türkçesi hepimizin yaşayan dilidir “ Dedi.

Tarihime hayran bir vatan evladıyım

Osmanlı Türkçesi kursuna katılan Hendek Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir de bir konuşma yaptı. Aydemir “ Tarihime hayran bir vatan evladıyım. Ecdadımla gurur duyuyorum. İstanbul’a gittiğimde tarihi mekanları gezerken oradaki Osmanlıca yazıları okuyamamak içimi ezen bir duyguydu. Geçmişimi ecdadımı, atalarımı bilmek çok güzel bir olay. Bizlere bu imkanları sağlayarak kurs veren ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “ Dedi.

Geçmişimizden aldığımız dersle, geleceğimizi inşa edeceğiz

Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü de bir konuşma yaparak “ Kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Kursiyerlerimizin de çocuklarına bu eğitimi vererek, geçmişini bilen ve geçmişinden ders alan bir nesil yetiştirmelerini tememnni ediyorum. Belediye olarak da bize düşen görevi yapmaya hazırız. Ali Başkanımızın da söylediği gibi, geçmişimizden aldığımız dersle geleceğimizi inşa ediyoruz. Biz ve bizden sonraki nesiller de geçmişten aldıkları derslerle geleceklerini inşa edeceklerdir. İnşallah bu sevgi kat ve kat artacaktır  “ Dedi.

Konuşmaların ardından Osmanlıca kursuna katılan kursiyerler, Osmanlı Türkçesi ile sunumlar yaptı. Ardından kursiyerlere sertifikaları verildi. Minik kursiyerler salondakiler tarafından alkışlandı.

 

 

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2015, 14:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184