2 KEZ ÇAĞIRDILAR AMELİYAT ETMEDİLER

SEAH Beyin Cerrahi Servisi’nde boyun fıtığı ameliyatı olmak için 2 kez yatışı yapılan hasta bir türlü ameliyat edilmedi.

2 KEZ ÇAĞIRDILAR AMELİYAT ETMEDİLER


Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin Cerrahisi Servisi’nde boyun fıtığı ameliyatı olmak için sıra bekleyen Filiz Çakır, 2 kez hastaneye çağırılıp ameliyat için hazırlandı.

Evli bir çocuk annesi genç kadının ameliyat edilmeyerek 3’üncü kez kendisine ameliyat günü verilince yaşadığı duruma adeta isyan etti. Yaşadığı durum nedeniyle psikolojisinin bozulduğunu dile getiren Filiz Çakır’ın eşi Cevat Çakır hastanede yaşadıkları durumu anlattı.

Bizi mağdur ettiler

Çakır, eşine 25 Eylül Perşembe günü boyun fıtığı nedeniyle platin takılmak üzere ameliyat günü verildiğini ifade ederek, Ameliyat için hastaneye çağırıldık. Eşim ameliyat için hazırlandı. Ameliyat elbisesi giydirdiler, saatlerce bekledikten sonra ‘Platinler gelmedi ameliyatınızı erteliyoruz’ diyerek bize 29 Eylül Pazartesi’ye gün verdiler.

Neyse olabilir diyerek Hendek’e geri döndük. Boynundaki ağrılar nedeniyle acı içinde kıvranan eşimle Pazar gün yeniden hastaneye geldik. Ameliyat için gerekli muayeneler yapıldı. Pazartesi günü eşimi yine ameliyat için hazırladılar, ameliyat elbisesini giydirdiler. Yine saatlerce bekledik ve doktor ameliyatları tamamlamış giderken şans eseri görüp yakaladım.

Ameliyatların bitirdiğini söyledi. Hemşireler bizi ameliyat listesine almamış. Gittim hemşirelerle tartıştım, Kurban Bayramı sonrasına ameliyat günü verdiler. Yaşana duruma tepki gösterip hakkımı arayacağımı söyleyince ‘Git nereye şikâyet edersen et’ dediler. Bu insan sağlığı ile dalga geçmektir. Beyin Cerrahisi Servisi’ndeki personel ve doktorun koordinasyon eksikliği nedeniyle eşim mağdur edildi diyerek yaşanan duruma tepki gösterdi.

Şikayetçi oldular

Her seferinde kendini ameliyata hazırladığını ancak bir türlü ameliyat edilmeyerek hastaneden gönderildiği için psikolojisinin bozulduğunu söyleyen Filiz Çakır ise yaşanan durumu Sağılık Bakanlığı ve BiMER’e şikâyet edeceklerini kaydetti.


Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2014, 14:13
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan candan
hakan candan - 9 yıl Önce

birileri birilerini bir yerlere getirdiği sürece bu ülkede bunlar olacaktır allah bol bol sabır versin

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184