30 Ağustos Zafer Bayramı Hendek’te Kutlandı

30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıl dönümünde Atatürk Anıtı’na çelenkler koyuldu, Kaymakamlık Makamında tebrikler kabul edildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı Hendek’te Kutlandı


30 Ağustos Zafer Bayramının 96. Yıldönümü münasebetiyle Hendek Cumhuriyet alnında düzenlenen törene, Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, Hendek Cumhuriyet Savcısı Mustafa ÖzyürekHendek Askerlik Şubesi Başkanı Cihat Turan, Ak Parti Hendek İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, MHP Hendek İlçe Başkanı Turgut Babaoğlu, CHP Hendek İlçe Başkanı Reyhan Azak, Belediye Meclis Üyeleri, Kurum ve Daire Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ile Vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile başlayan tören, Atatürk Anıtı’na çelenklerin koyulması ile devam etti.
Törende günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Cihat Turan, bugün Kahraman Türk Ordusunun, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, bağrından çıktığı Yüce Türk Milleti ile bir bütün olarak verdiği destansı mücadelenin sonunda, tarihe altın harflerle yazdırdığı büyük zaferin 96’ncı yıldönümünü gururla kutlamanın heyecanını yaşıyoruz. Türk tarihinde, 26 Ağustos 1071 tarihinde Malazgirt Meydan Muharebesi neticesinde kazanılan zaferle Anadolu’nun Türk yurdu olduğu tescillenmiş, yine 26 Ağustos 1922 günü başlatılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, 30 Ağustos’ta zaferle sonuçlandırılarak Devletimizin yeniden inşa süreci başlatılmış ve ilelebet payidar kalacak Yeni Türk Devletinin, genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli burada sağlamlaştırılmıştır.

30 Ağustos’ta kazanılan bu zafer, aynı zamanda Aziz Milletimizin çağdaşlaşma yolunu açan, modern çağın gerektirdiği siyasi, hukuki, ekonomik ve sosyal reformları gerçekleştiren Türk İnkılabına ışık tutan bir meşale olmuştur. 30 Ağustos, aynı zamanda ordumuza “ Türk Silahlı Kuvvetleri Günü “ olarak da armağan edilmiştir. Başta bu eşsiz Zaferin mimarı ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları ile vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi Rahmet ve saygıyla, kahraman Gazilerimizi de minnet ve şükranla anıyorum dedi.



Konuşmaların ardından, Hendek Kuva-i Milliye Üyesi Nuri Çamur ve Lise Öğrencileri tarafından okunan şiirlerin ardından Hendek Kaymakamı Orhan Burhan, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllü ve Askerlik Şubesi Başkanı Asteğmen Cihat Turan, Protokol üyelerinin Kaymakamlık makamında tebrikleri kabulünün ardından program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 30 Ağustos 2018, 12:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184