56 METRE KUBBE 5 METRE ALEM

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci’nin “Yüzyıllara hitap edecek mabed” diye adlandırdığı Hendek Rasimpaşa Camisi’nin 5 yüksekliğinde 3 metre çapında 700 kilo ağırlığında yapılan Alem de geldi. 20 ton bakır, 56 mt yükseklik

56 METRE KUBBE 5 METRE ALEM


20 ton bakırın kullanılarak 56 metre yüksekliğinde yapılan kubbenin tamamlanmasının ardından Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Hendek Merkez Rasimpaşa Camii için 5 metre yüksekliğinde 700 kilo ağırlığında bakırdan alem yapıldı. Alemin yapımını Hendekli hayırsever bir işadamı üstlendi.

1946 yılından bu yana bakırcılık yapan Afyonkarahisarlı Ahmet Üstün tarafından yapılan bakırdan alem iki mühendisin yardımı ile 40 günde tamamlandı. Ahmet Üstün, sipariş üzerine eski sanayi sitesindeki atölyelerinde hilal şeklindeki alemi yapmaya başladıklarını belirtti. Çalışmanın, bu zamana kadar yapılan alemler arasında en büyüğü olduğunu söyleyen Üstün, 40 günde tamamlanan alemin boyunun 5 metre, çapının ise 3 metre olduğunu ifade etti.

Ustaların eseri

Salim Alp tarafından projesi hazırlanan camiinin hat çalışmasını Şakirin Cami, Adana Sabancı Camii başta olmak üzere bir çok ünlü caminin hat çalışmasını yapan Hattat Hüseyin Kutlu, tezhip çalışmalarını ise ödüllü nakkaş Semih İrteş yapacak. Türkiye'nin ünlü mimarlarından Salim Alp tarafından projesi hazırlanan Hendek Merkez Rasimpaşa Camii'nin hat ve tezhip çalışmalarını iki büyük ustanın yapacak olmasından büyük onur duyduğunu belirten Başkan İnci, “Değerli hocalarımızın birçok camii de imzası var, bizim camimizde de imzalarının olması bize mutluluk veriyor. Eserimizi, hiçbir şeyden kaçmadan ve özenerek yapıyoruz. Yüzyıllara hitap edecek olan eserimiz İslam Dünyası’nın en büyük kubbeli camilerinden.” dedi. 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Ocak 2014, 11:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
ertan mutluoğl
ertan mutluoğl - 10 yıl Önce

Hendek e yakisan budurm

soner gözdağı
soner gözdağı - 10 yıl Önce

hayır yapanlardan allah razi olsun

yücel aydın
yücel aydın - 9 yıl Önce

alem deyıl hilal

SIRADAKİ HABER

banner83

banner184