7'DEN 70'E DİLLERDEN DÜŞMEYECEK DÜĞÜNLER İÇİN

Masal gibi bir düğün yaşamak için nasıl bir yol izlemek gerekir.

7'DEN 70'E DİLLERDEN DÜŞMEYECEK DÜĞÜNLER İÇİN


Bir ömür boyu birlikte olmak isteyen çiftler, evlenerek hayatlarını birleştirirler. Bu önemli gün, onlar için çok özeldir ve aylar öncesinden hazırlık yapmaya başlarlar. Gelin adayı, düğün mekanında giyeceği gelinliği, duvağı, ayakkabılarını ve diğer detayları teker teker inceler ve seçim yapar. Damat da aynı şekilde damatlığını seçmek için uğraşır.

Sakaryada düğün salonu seçmek isteyen çiftler, bunun için de hızlı bir hazırlığa girer. Çünkü mekan seçmek, düğünün en önemli detaylarından biridir. Düğün salonu şık ise, otomatikmen düğün de şık gözükmektedir. Tabi bunun için öncelikle nerede ve nasıl bir düğün yapılacağına karar vermek gerekir.

Sakarya düğün salonu açısından çeşitliliğe sahiptir. Bahçeli salonlar, kır mekanları, kapalı düğün salonları, göl manzaları salonlar, açık hava düğün salonları, lüks düğün salonları... Mekana karar veren çiftleriçin sıra gelinlik ve damatlığa gelmiştir. Gelin, düğünününde kendisini prensesler gibi hissetmek ister ve bunun için bazı gelinlik modellerini kafasında tasarlar. Gelinliğini de seçtikten sonra sıra duvağa gelir. Duvak, gelinliğin olmazsa olmazlarındandır ve gelini şık gösteren, farklı bir hava katan en önemli aksesuarlardan biridir.

Duvak seçerken nelere dikkat etmek gerekir?

Birçok çeşit duvak vardır. Bunun için öncelikle yüz tipine dikkat etmek gerekmektedir. Her insanın yüz şekli aynı değildir. Kalp yüz şekli, oval yüz şekli, yuvarlak yüz şekli, dikdörtgen yüz şekli, kare yüz tipi olarak değişiklik göstermektedir. Örneğin kare yüz şekline sahip olan bir insanların çene kemikleri biraz fazla belirgindir, kalp yüz şeklinde ise ince bir çeneye sahiplerdir ve buna göre duvak seçebilirler.

Yüz şeklinden sonra sıra duvağın boyuna karar vermekte. Bazı gelinler şapel model ya da katedral model gibi yerlere kadar uzanan duvakları tercih ederken bazı gelinler de kafes model kısa duvak seçerler. Duvak uzunluğu, gelinlerin boyuna göre de değişebilir. Saçları kısa olan gelinler daha çok kısa duvağı tercih edebilir. Yüzü örten duvaklar da en çok tercih edilen duvaklardandır. Gelenek ve göreneklere bağlı olan çiftler bu modeli seçebilirler. Omuz hizasında duvak, parmak ucu duvak, şapel tarzı duvak, katedral tarzı duvak, kuş kafesi duvağı; duvak uzunluklarına göre değişen modellerdir.

Gelinliğin modeli de duvağı belirler. Eteği kısa ve sade olan gelinler daha çok şapel ya da parmak ucu duvağı tercih edebilirler. Eski model gelinlik tercih edenler, düğün mekanlarında eskiyi yansıtmak isteyen gelinler kuş kafesi modeli tercih edebilirler.

Saç modeli, duvak için çok önemlidir. Önce saç modeline karar vermek gerekir. Duvak buna göre ayarlanmalıdır. Katedral ve şapel model uzun modeller, topuza uygundur. Fakat düğün salonunda sürekli dans edecek olan gelinler, bu modellerle rahat edemeyebilirler.

Bütün aksesuarlar şık olsa da, olmasa da en güzel olan şeyin kendiniz olduğunuzu unutmayın...

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2017, 10:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184