AFAD’dan Hendek’te TAMP Bilgilendirmesi

Kamu Kurum ve Kuruluşlarına 'Afet Farkındalığı' ve 'TAMP Bilgilendirme' toplantısı yapıldı.

AFAD’dan Hendek’te TAMP Bilgilendirmesi


AFAD Sakarya İl Müdürlüğü tarafından Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında hazırlanan Sakarya Afet Müdahale Planı çerçevesinde 'Afet Farkındalığı' ve 'TAMP Bilgilendirme' toplantısı gerçekleştirildi.
Hendek Ticaret Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Hendek Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Hendek Belediye Başkanı Turgut Babaoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Şevket İlhan, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Süleyman Sercan Candan, AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, Hendek Müftüsü Murtaza Gür, Kamu Kurum ve Kuruluş Yöneticileri, Mahalle Muhtarları, Belediye Meclis üyeleri, Kaymakamlık, Belediye ve Kamu Kurumları çalışanları katıldı.
TAMP bilgilendirmesi

Afet Farkındalığı ve Tamp Eğitimleri ile İlçe Kaymakamlıklarının ve İlçe Belediyelerinin olası afet ve acil durumlar öncesi, sırası ve sonrasında neler yapabileceğini ve vatandaşlara afet öncesi, sırası ve sonrası neler yapması gerektiği hakkında da eğitimlerle bilgilendirici ve tedbir alma konularında bilinçli durumuna getirmek amaçlanıyor.
Kaşkaş bilgilendirdi

AFAD İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, afet anında ortaya koyulan hassasiyet ve duyarlılığın afet öncesinde de gösterilmesi gerektiğini belirterek, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) bu konuda çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Binaların mutlaka sağlam yapılması gerektiğini vurgulayan Kaşkaş, mutlaka 2007 yılından önce yapılmış binaların deprem performans analizi yaptırılmalı ve güçlendirmesi gerekenler güçlendirilmelidir. Dere yataklarına ve heyelan bölgelerine kesinlikle ev ya da iş yeri yapılmamalıdır. Evdeki eşyalarımız mutlaka sabitlenmelidir. Ayrıca her evde mutlaka yangın söndürme cihazı ve bir afet çantası bulunmalıdır. Her aile evinin yakınında güvenlikli bir alan toplanma yeri olarak belirlemelidir ifadelerini kullandı.
Kurumlara TAMP bilgilendirmesi

Vatandaşlara AFAD gönüllüsü olmaları yönünde çağrıda bulunan Kaşkaş, katılımcılara Sakarya Afet Müdahale Planı hakkında Kaymakamlık ve Belediyelerin görev ve sorumlulukları, olası afet ve acil durumlarda kamu görevlilerinin neler yapması gerektiği konuları hakkında bilgi verdi.


Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020, 14:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner83

banner184